Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ!

Τελείωσε σήμερα το πρώτο μέρος του έργου της διάνοιξης της οδού Μεσολογγίου, με την κατεδάφιση οικοπέδου, έκτασης 850 τ.μ., που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου 77 και Πλαστήρα 2 στις Συκιές του Δήμου Νεάπολης - Συκεών.

Πριν λίγες μέρες είχε απομακρυνθεί η περίφραξη του οικοπέδου και άμεσα, ο συνολικός χώρος θα καθαριστεί από φερτά υλικά και μπάζα.

Σκοπός της δημοτικής αρχής είναι να προχωρήσει σε επιπλέον διάνοιξη και διαπλάτυνση της οδού Μεσολογγίου, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως κεντρικός άξονας αντισεισμικής διαφυγής προς την Περιφερειακή Οδό και το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης.



Ένα μεγάλο μέρος του οικοπέδου μάλιστα, θα μετατραπεί σε κοινόχρηστο χώρο πρασίνου και παιδική χαρά, διευρύνοντας τα όρια του υπάρχοντος όμορου πάρκου έκτασης 2 στρεμμάτων και αυξάνοντας κατά εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα την έκταση πρασίνου που αναλογεί σε κάθε κάτοικο.



Τέλος,  για το αυτό το έργο, μέχρι σήμερα, έχουν απαλλοτριωθεί οικόπεδα έκτασης 800 τ.μ. και κατεδαφίστηκαν πέντε κτίσματα, με το δήμο να έχει καταβάλει στους δικαιούχους συνολικά πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την απαλλοτρίωση και των υπολοίπων 1.500 τ.μ. και των δέκα κτισμάτων-κατοικιών, με το ποσό που θα κληθεί να καταβάλει ο δήμος να ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: