Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Δεν βρήκαν την Γη της Επαγγελίας!




4 μέλη της σπείρας διακίνησης λαθρομεταναστών και 29  λαθρομετανάστες, συνελήφθησαν απο την αστυνομία, μετά απο έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της σπείρας, στον Ταύρο Αττικής και μετά απο παρακολούθηση μελών της σπείρας στην προσπάθεια δικίνησης μεταναστών προς την Ιταλία, με την χρήση λεωφορείου και ενός αυτοκινήτου.



Αναλυτικά, μετά από συστηματική και πολυήμερη έρευνα, αστυνομικοί, εντόπισαν σπίτι στην περιοχή του Ταύρου, το οποίο χρησιμοποιούσε το κύκλωμα για να συγκεντρώνει τους παράνομους μετανάστες, με σκοπό τη μεταφορά τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από εκεί, αναχώρησαν με λεωφορείο, στο οποίο επιβιβάσθηκαν μετανάστες και από άλλα σημεία της Αττικής. Οι αστυνομικοί, ακινητοποίησαν τελικά το λεωφορείο στο σταθμό διοδίων Ελευσίνας και ένα αυτοκίνητο στην περιοχή του Κολωνού και συνέλαβαν τα 4 μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 24, 30, 37 και 47 ετών και τους 29 αλλοδαπούς μετανάστες, 8 υπήκοοι Ινδίας, 8 απο το Μπαγκλαντές, 6 απο την Συρία, 3 απο το  Πακιστάν, 2 απο την  Σρι Λάνκα και 1 από Λίβανο και Αφγανιστάν. τους οποίους επιχειρούσαν να προωθήσουν στην Ιταλία.



Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 47χρονος, μέλος της οργάνωσης ανέλαβε, μετά από εντολή 2 άλλων μελών που αναζητούνται και οι οποίοι έχουν ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, οργάνωσε τη μεταφορά των αλλοδαπών μεταναστών. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες, μέλη της οργάνωσης, ήταν υπεύθυνοι για τη συγκέντρωση, την παροχή καταλύματος και μεταφορά των μεταναστών σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως την Ιταλία, έναντι χρηματικού ποσού, ύψους 2.000-4.000 ευρώ.



Κατά την αστυνομική επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 1 Ι.Χ. λεωφορείο.
  • 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
  • 6 κινητά τηλέφωνα.
  • Το χρηματικό ποσό των 320 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: