Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ! (βίντεο)

Τους λόγους, τις αιτίες αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης, της ανάπτυξης της βίας απο την πλευρά των πολιτικών άκρων αλλα και την ποιοτική διαφορά, απο αυτούς τους πολιτικούς άξονες, της ευρωπαικής Κεντροδεξιάς, ανέπτυξε ο Πρωθυπουργός της χώρας και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στη Διεθνή Διάσκεψη Νέων, που διοργάνωσε η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας, στο Μουσείο της Ακρόπολης.



Στο λόγο του, ο κ. Σαμαράς, ανέφερε πως οι λόγοι ανάπτυξης και ευρείας αποδοχής, απο μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης, των θέσεων, τόσο της Ακρας Αριστεράς όσο και της Άκρας Δεξιάς, είναι: '' η απογοήτευση από τη διάψευση προσδοκιών και ο φόβος για το τι περιμένει αυτό τον κόσμο αύριο. Φόβος που έχει να κάνει κυρίως με την ανεργία, την ανεργία που διογκώνεται, ιδιαίτερα στα νέα τα παιδιά – στην Ελλάδα έχουμε φτάσει ένα εκρηκτικό ύψος του 60% για τους νέους ανθρώπους- αλλά και τη δημόσια ασφάλεια που δοκιμάζεται μαζί και με τα κύματα λαθρομετανάστευσης που και αυτά πολλαπλασιάζονται''.

Στη  συνέχεια και αφού ανέπτυξε το σκεπτικό και την οπτική, που διέπει την σύγχρονη ευρωπαική Κεντροδεξιά, ο Πρόεδρος της Ν.Δ., τόνισε πως: '' (εμείς) έχουμε δύο συγκριτικά πλεονεκτήματα:
Πιστεύουμε εμείς στη Δημοκρατία, την οποία αυτοί απεχθάνονται και δεν ντρεπόμαστε γι’ αυτή την πίστη μας στη Δημοκρατία και για τις ιδέες μας.
 
Δεν χρειάζεται να κρύψουμε το πρόσωπό μας με κουκούλες, για να πούμε εκείνα που πιστεύουμε. Ούτε εκφραζόμαστε με άναρθρες κραυγές. Εμείς πιστεύουμε στην ατομική ελευθερία, αλλά και στην ατομική ευθύνη. Όπως πιστεύουμε και στη συνισταμένη των ατομικών συνειδήσεων: Η συνισταμένη των ατομικών συνειδήσεων είναι η ωριμότητα ενός ολόκληρου λαού να αποφασίζει για την τύχη του, όποτε του δίνεται αυτή η επιλογή.
 
Επομένως, αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας. Να διαδώσουμε τις ιδέες μας, να ριζώσουμε τη Δημοκρατία και να υπηρετήσουμε την εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες, δίνοντάς τους τις επιλογές που πρέπει, ώστε να σώσουμε την Ελπίδα χωρίς ψεύτικα λόγια, χωρίς ξύλινα λόγια, χωρίς συνθήματα. Απλά με χειροπιαστή Ελπίδα. Γιατί Ελπίδα και Δημοκρατία είναι το πιο καλό φάρμακο εναντίον της βίας και του εξτρεμισμού…''.
 
Κλείνωντας ο κ. Σαμαράς τον λόγο του και αφού επανέλαβε την πίστη του προς τα ''ιδανικά Ελευθερίας, Δημοκρατίας, αξιοπρέπειας, υπερηφάνειας'', τόνισε πως:
''Νιώθω συγκίνηση που είμαι εδώ ανάμεσά σας, ιδιαίτερα σε ανθρώπους με τους οποίους έχουμε κοινές αναφορές σε κοινές ιδέες και ιδανικά.
Να πω μόνο ότι μην ξεχνάτε ότι η ιδεολογία μας είναι αυτή που μας έχει μάθει να επιμένουμε και να νικάμε.
Και η νίκη μας θα είναι νίκη όλων των λαών μας''.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: