Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΚΟΨΕ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΤΩΡΑ - ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΝΟ!

Είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα κινητοποίησης καπνιστών για τη Διακοπή του Καπνίσματος με στόχο την απομυθοποίηση της καπνιστικής συνήθειας σταδιακά καθώς τα μέλη της ομάδας ανακαλύπτουν αλήθειες, που αναπόφευκτα θα τους οδηγήσουν στην Απόφαση για τη Διακοπή του καπνίσματος.

zoi_xwris_kapno.jpg

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από το Κέντρο Διακοπής Καπνίσματος, του ΑΝΘ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» και θα εφαρμοστεί από Επαγγελματίες Υγείας του Νοσοκομείου, στα όρια του δήμου Παύλου Μελά.

Το πρόγραμμα διαρκεί 3-5 μήνες με εβδομαδιαίες συναντήσεις ψυχοεκπαίδευσης και υποστήριξης δράσεων που υποστηρίζουν την αλλαγή. Με απλές τεχνικές και την υποστήριξη της Ομάδας η Διακοπή γίνεται ένα ταξίδι αποχαιρετισμού του τσιγάρου, χωρίς δυσκολίες.

Σε δήλωσή του για το πρόγραμμα, ο δήμαρχος του Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος σημείωσε πως: ''Είναι γνωστό πως το κάπνισμα αποτελεί μία από τις βασικότερες γενεσιουργές συνήθειες σοβαρών νοσημάτων, μία από τις σημαντικότερες αιτίες πρόωρου θανάτου σε παγκόσμια κλίμακα. Είμαστε, εξάλλου, η πρώτη χώρα της ΕΕ σε κατανάλωση καπνού και οι ηλικίες έναρξης καπνίσματος ολοένα μικραίνουν. Και το θέμα πλέον αποκτά διαστάσεις επιδημίας. Αν και όλοι γνωρίζουμε τα κακά αποτελέσματα του καπνίσματος στην υγεία μας, μόνο όταν κινδυνεύσουμε αποφασίζουμε να “το κόψουμε”. Στόχος του προγράμματος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι δημότες για την πραγματική διάσταση του προβλήματος,προκειμένου να επιτευχθεί η συνειδητή μείωση της χρήσης του καπνού στην χώρα μας''.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να απευθυνθούν στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής (2310.020.160, 166 και 195).

Δεν υπάρχουν σχόλια: