Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ!

Μαθητές και καθηγητές Γυμνασίων και δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης, με τον δικό τους ανατρεπτικό τρόπο, ενημέρωσαν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης για το θέμα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης, έξω απο το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Οι μαθητές παρουσίασαν κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά και ζωγράφισαν πάνω σε κάδους ανακύκλωσης, έργα τα οποία θα εκτεθούν σε επιλεγμένους χώρους

Αναλυτικά, οι μαθητές παρουσίασαν κατασκευές απο ανακυκλώσιμα υλικά, ζωγράφισαν πάνω σε κάδους ανακύκλωσης και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους γύρω δρόμους. Επίσης, παρουσία του Αντιδημάρχου Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάση Παπά και της Προέδρου της 3ης Δημοτικής Κοινότητας, Ελισάβετ Καλαιτζίδου, τα παιδιά τραγούδησαν , απήγγειλαν ποιήματα, πεζά κείμενα που τα ίδια έγραψαν και ένα θεατρικό σκετς.

Οι μαθητές τραγούδησαν, απήγγειλαν ποιήματα και πεζά κείμενα που έγραψαν και  παρουσίασαν θεατρικό σκετς παρουσία του Αντιδημάρχου Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάση Παππά και της Προέδρου της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Ελισάβετ Καλαιτζίδου.

Σε δήλωσή του ο κ. Παπάς, αναφερόμενος στην δράση των παιδιών, τόνισε πως:"παιδικές φωνές, με τον δικό τους, ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο, έστειλαν σε όλη την πόλη το μήνυμα της Ανακύκλωσης. Αυτές οι δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης απο την εκπαιδευτική κοινότητα, θα συνεχιστούν απο τις Υπηρεσίες Καθαριότητας. Στόχος μας είναι η κινητοποίηση όλων των δημοτών στα θέματα της Ανακύκλωσης και της Καθαριότητας και τα συνθήματα: Αγαπώ την πόλη μου, υιοθετώ την γειτονιά μου και η Ανακύκλωση είναι κέρδος για την πόλη, να μπούν σε κάθε σπίτι και κατάστημα''.

Καλλιτεχνικά δρώμενα με θέμα την Ανακύκλωση παρουσίασαν σήμερα, Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013, στο χώρο έξω από  το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης μαθητές και εκπαιδευτικοί του 44ου, 45ου ,51ου , 53ου , 54ου Δημοτικού σχολείου και  του 32ου και 3ου Γυμνασίου.
Ενω απο την μεριά της, η κ. Καλαιτζίδου, τόνισε πως:'' τα παιδιά που τώρα διαπαιδαγωγούνται μπορούν να καταλάβουν την αξία, της ανακύκλωσης και της καθαριότητας και να μεταλαμπαδεύσουν την γνώση αυτή, στους γονείς και στους παππούδες τους''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: