Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΥΘΙΞΙΑΣ!

Τις παραιτήσεις τους προς τον Υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, υπέβαλλαν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου οικονομικών, καθηγητής Γεώργιος Μέργος. και ο προέδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκης Αθανασόπουλος.

ο κ. Γεώργιος Μέργος.

Αφορμή για τις παραιτήσεις, όπως αναφέρονται στις επιστολές που απέδωσαν στον κ. Στουρνάρα, φαίνεται να είναι λόγοι ευθιξίας, που απορρέουν απο την άσκηση της ποινικής δίωξης κατά του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, όπου οι κ. Μέργος και Αθανασόπουλος ήταν μέλος και πρόεδρος, αντίστοιχα και αφορά την σύμβαση μεταξύ της ΔΕΗ και της εταιρείας ΜΕΤΚΑ,  το 2007, για την κατασκευή της μονάδας φυσικού αερίου στο Αλιβέρι.

Ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος.

Η δίωξη αφορά στο αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία, που στρέφεται κατά των μελών του Δ.Σ. της ΔΕΗ εκείνης της περιόδου και της ηθικής αυτουργίας στην πράξη, που στρέφεται κατά των νομίμων εκπροσώπων της αναδόχου εταιρίας ΜΕΤΚΑ.

Η εισαγγελική έρευνα που προηγήθηκε της δίωξης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι προκλήθηκε ζημία στη ΔΕΗ εξαιτίας της αποζημίωσης που κατέβαλε στον ανάδοχο, των ποσών που κατέβαλε ως πριμ επιτάχυνσης κατασκευής του αγωγού στον ΔΕΣΦΑ, των τόκων που απώλεσε κ.λπ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η σύμβαση φέρεται να ζημίωσε τη ΔΕΗ κατά 100 εκατ. ευρώ.

Την θέση του κ. Μέργου στην θέση του Γενικού Γραμματέα στο ΥΠΟΙΚ, θα αναλάβει η κα Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, η οποία διατηρεί τη θέση της Γενικής Γραμματέως Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ για την θέση του κ. Αθανασόπουλου, θα προταθεί ο νέος υποψήφιος, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα.
Απο την μεριά του ο κ. Στουρνάρας, ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών και τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ για την άψογη συνεργασία τους και τη μεγάλη συμβολή τους στην προσπάθεια της χώρας για έξοδο από την κρίση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: