Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας στην 115 Πτέρυγα Μάχης


Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (Α/ΤΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, επισκέφθηκε την 115 Πτέρυγα Μάχης (115ΠΜ), στα Χανιά, όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής, Σμήναρχος (Ι) Ιωάννης Γερόλυμος.


Αποστολή της Μονάδος είναι η διατήρηση υψηλού βαθμού αποτελεσματικότητας και ετοιμότητας με κατάλληλη οργάνωση, εκπαίδευση του προσωπικού και συντήρηση των μέσων και συστημάτων που διατίθενται, για ανάληψη και επιτυχή διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων οποτεδήποτε απαιτηθεί και σύμφωνα με τα ισχύοντα Σχέδια.

Στη δύναμη της 115 ΠΜ ανήκουν οι: 340 και 343 Μοίρα. Η 340 Μ είναι ανεξάρτητη επιχειρησιακή Μονάδα η οποία αποτελείται από 2 Σμήνη Μάχης με αεροσκάφη F-16 Blk 52+

Υπάγεται διοικητικά και επιχειρησιακά στην 115 ΠΜ και έχει έδρα το αεροδρόμιο της Σούδας.  Η 343 Μ είναι ανεξάρτητη επιχειρησιακή Μονάδα η οποία αποτελείται από 2 Σμήνη Μάχης με αεροσκάφη F-16 Blk 52+


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Α/ΤΑ ενημερώθηκε για τρέχοντα θέματα της Μονάδας και επισκέφθηκε τις Μοίρες, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το Ιπτάμενο και Τεχνικό προσωπικό ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Διοικητή της Αμερικάνικης Ναυτικής Ευκολίας Σούδας, Captain Michael R. Moore.



Δεν υπάρχουν σχόλια: