Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Ε.Τ.Ε.Ε.Δ: Εκπαιδευτική άσκηση Περιπόλων Μακράς Ακτίνας, λίγο πρίν τον «Μακεδονομάχο»


Το Εθελοντικό Τμήμα Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποίησε άσκηση με αντικείμενα Περιπόλου Μακράς Ακτίνας με την επωνυμία: «Άρτεμις 15».


Η άσκηση ξεκίνησε με την ετοιμασία της ομάδας μάχης σε Προκεχωρημένο Χώρο.Διασποράς (Π.Χ.Δ.). και κατόπιν ενημέρωσης των μελών της με επιχειρησιακή διαταγή από την διοίκηση, μεταφέρθηκε σε προκεχωρημένο σημείο εξορμήσεως όπου και επανενώθηκε με στοιχείο ακροβολιστών για την κάλυψή της κατά την κίνηση προς τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝ.ΣΚ.) της άσκησης.


Η ενέργεια της πορείας και προσέγγισης προς τον ΑΝ.ΣΚ. διεξήχθη με πλήρη κάλυψη λόγω εχθρικών τμημάτων στην περιοχή ενδιαφέροντως, επικράτησε σιγή ασυρμάτου και σε προκαθορισμένα σημεία αναφοράς έγινε διαβίβαση με την βάση για την κατάσταση της ομάδας,
Στοιχείο ανιχνευτών προσέγγισε προσεκτικά για αναγνώριση του στόχου και να συλλέξει επιπλέον πληροφορίες.


Με διαταγή του ομαδάρχη δόθηκε το σχέδιο κρούσης και κατάλυψης του στόχου.
Στοιχείο αποτελούμενο από πολυβολητη-γεμιστή μετέβη σε επιλεγμένο σημείο έτοιμο να βάλει πυρά προς τον στόχο για κάλυψη της ομάδας κατά την επίθεση, ενώ το στοιχείο ακροβολιστών προς άλλο σημείο βάλλοντας βολές ακριβείας.


Η ενέργεια της επίθεσης άρχισε με πυκνά πυρά κάλυψης και ρίψης καπνογόνων και με την ομάδα να αναπτύσετε γρήγορα βάλλοντας εν κινήση.


Μετά την κατάλυψη του ΑΝ.ΣΚ. η ομάδα διατάχθηκε να συμπτυχθεί σε προκαθορισμένο σημείο ασφάλισης λόγω της προσέγγισης στην περιοχή εχθρικών δυνάμεων και να αιτηθεί πυρά υποστήριξης προς καταστροφή τους.


Η επάνοδός της προς την βάση έγινε ταχύτατα από εναλλακτικό δρομολόγιο καθώς οι εχθρικές δυνάμεις ολοένα και αυξάνονταν.
όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου η Ε.Τ.Ε.Ε.Δ: «Τα συγχαρητήριά μας στα νέα παιδιά που δούλεψαν πολύ για να πραγματοποιηθεί η άσκηση».






Δεν υπάρχουν σχόλια: