Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

12 μέρες φυλακή σε Αμερικανό αλεξιπτωτιστή για επισφαλή - επικίνδυνη πτώση με ...ψάρι!


Δώδεκα μέρες επιπλέον θα υπηρετήσει ο Αμερικανός δεκανέας αλεξιπτωτιστής Matthew Tattersall καθώς, στης 11 Απριλίου, κατα την τυπική και τελευταία του πτώση με αλεξίπτωτο στατικού ιμάντα, παρατύπως και χωρίς να ενημερώσει τους ανωτέρους του, έπεσε μαζί με το κατοικίδιό του ψάρι, του είδους Siamese fighting fish και πέραν αυτού, ως ανάμνηση, έβγαλε μια selfie κατα την διάρκεια της πτώσης του.

Η δημοσίευση της φωτογραφίας στο διαδίκτυο, η οποία παρεμπιπτόντως έγινε δημοφιλής (15.500 likes), δείχνει τα χέρια του πιασμένα, το ένα απο το κινητό με το οποίο βγήκε η φωτογραφία και το άλλο με το μπουκάλι με το νερό όπου είναι μέσα ο μικρός "Willy MakeIt" πράγμα επικίνδυνο.


Η φωτογραφία αυτή ήταν ικανή για να τον ενοχοποιήσει και να να τον βγάλει στην «αναφορά» του 2ου Τάγματος της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας την περασμένη Τρίτη, όπου του επιβλήθηκε ποινή επιπρόσθετης υπηρεσίας 12 ημερών.

Ο κ. Tattersall στρατολογήθηκε εθελοντικά το 2011 και η αποστρατεία του θα έληγε κανονικά στις 20 Μαίου. Τώρα αν δεν θέλει να αποστρατευτεί μετά απο ένα μήνα ουσιαστικά, ο Αμερικανός αλεξιπτωτιστής θα πρέπει για τις υπόλοιπες μέρες, μέχρι τις 20 Μαίου να παραμείνει «μέσα» και να δηλώνει διαθέσιμος υπηρεσίας ώστε να «φάει» την διάρκεια της ποινής του. Να σημειωθεί, πως η αμερικανική στρατιωτική πρακτική αναφέρει πως όλες οι ποινές (διμοιρίας - Λόχου - Τάγματος...) εκτελούνται μετά το πέρας της τελευταίας μέρας στράτευσης και όχι κατα την διάρκεια της θητείας.


«Όπως το βλέπω εγώ, πρέπει να πληρώνεις τις επιλογές και τα λάθη που κάνεις. Δεν θεωρώ ότι τιμωρήθηκα αυστηρά, αντιθέτως, θα μπορούσα να κληθώ σε απολογία απο στρατοδικείο και να χάσω πιθανόν τον βαθμό μου αλλα ευτυχώς» δήλωσε ο τιμωρημένος αλεξιπτωτιστής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: