Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Έργο σωτηρίας για τον ναό της Αβύδου στην Αίγυπτο


Το αιγυπτιακό υπουργείο αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το αμερικανικό Κέντρο Έρευνας στην Αίγυπτο θα προσπαθήσει να να σώσει τον ναό της Αβύδου, που βρίσκεται στο Sohag της Άνω Αιγύπτου, από την κατάρρευση λόγω της αύξησης των υπόγειων υδάτων που βρίσκονται στα θεμέλιά του.

«Το έργο θα λειτουργήσει με στόχο την διατήρηση της «καρδιάς» του ναού και του νεκροταφείο του Όσιρη με εκτροπή των υπόγειων υδάτων μέσω κάθετων πηγαδιών και την σύνδεσή τους,προκειμένου να απαλλαγούμε από το νερό. Καθαρισμός του ναού και αποκατάσταση των επιγραφών, των σχεδίων και των χρωμάτων στο εσωτερικό του ναού θα είναι επίσης μέρος του έργου» τόνισε ο Sultan Eid, Γενικός Διευθυντής των αρχαιοτήτων του Λούξορ.

Η Άβυδος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Αιγύπτου και του κόσμου λόγω της θρησκευτικής και ιστορικής σημασίας του στην ιστορία και τον πολιτισμό της αρχαίας Αιγύπτου. Περιέχει τους τάφους μερικών από τους πρώτους βασιλείς της Αιγύπτου κατά τη διάρκεια της βασιλείας της πρώτης και της δεύτερης δυναστείας, καθώς και αντικείμενα που ανήκουν στην 19η δυναστεία.

Εκεί είναι και ο μοναδικός ναός που διατηρεί την οροφή του, βασίζεται σε 36 πυλώνες γρανίτη. Περιέχει τον κατάλογο των διάσημων βασιλιάδων της Αιγύπτου, από το βασιλιά Μήνη μέχρι τον βασιλιά Σέτι τον πρώτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: