Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Κύπρος: πασχαλινές επισκέψεις του υπουργού άμυνας στα φυλάκια της Τηλλυρίας


Ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Χριστόφορος Φωκαΐδης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Γεώργιο Μπασιακούλη, μετέβη σήμερα με ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς, στην περιοχή Πύργου Τηλλυρίας, όπου επισκέφθηκε φυλάκια της Γραμμής Καταπαύσεως του Πυρός και παρέδωσε δώρα στους στρατιώτες.

Απευθυνόμενος στους εθνοφρουρούς ο Υπουργός Άμυνας τόνισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα
:

«Είμαστε εδώ σήμερα, στην ακριτική και απομακρυσμένη αυτή περιοχή για να στείλουμε το μήνυμα πως όχι μόνο δεν ξεχνούμε αλλά η πρώτη μας μέριμνα μας είναι σ’ αυτούς που υπηρετούν στα προκεχωρημένα φυλάκια της γραμμής αντιπαράταξης.

Εδώ σ’ αυτή την περιοχή που έγινε σύμβολο αγώνων και θυσιών του Κυπριακού Ελληνισμού, εξακολουθεί να δοκιμάζεται καθημερινά η Εθνική Φρουρά έχοντας την ευθύνη να επαγρυπνεί και να ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων αλλά και ευρύτερα των πολιτών της χώρας.


Γι’ αυτό και η επίσκεψη μας δεν έχει ως στόχο να σας προσφέρουμε τα μικρά αυτά πασχαλινά δώρα, όπως είναι καθιερωμένο αυτές τις μέρες. Η επίσκεψη μας εδώ, μαζί με τον Αρχηγό, γίνεται κυρίως για να σας μεταφέρουμε τα αισθήματα ευγνωμοσύνης της πολιτείας, αλλά και της περηφάνιας που αισθανόμαστε όλοι, για το έργο και την αποστολή που με επάρκεια, αίσθημα ευθύνης και αγάπης προς την πατρίδα, επιτελείτε».

Ο Υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε επίσης στα νέα μέτρα που προωθούνται στο πλαίσιο της πολιτικής θετικών κινήτρων που εγκαινίασε το Υπουργείο προκειμένου να καταστεί ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας όσο το δυνατό πιο χρήσιμος και παραγωγικός.

Πιο συγκεκριμένα, έκανε αναφορά στο πρόγραμμα εξ’ αποστάσεως φοίτησης για εθνοφρουρούς που έχει ξεκινήσει ήδη σε συνεργασία με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, και που δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων, που αντιστοιχούν μέχρι και ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο και που μπορούν να πιστωθούν αργότερα κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.


Αναφέρθηκε επίσης στα νέα προγράμματα εκγύμνασης που θα ξεκινήσουν μετά το Πάσχα και περιλαμβάνουν μαθήματα αυτοάμυνας και πολεμικών τεχνών που θα προσφέρονται για όσους το επιθυμούν. Ανακοίνωσε επίσης την ενίσχυση των φυλακίων της περιοχής με όργανα γυμναστικής κατά προτεραιότητα, μέσα στα πλαίσιο ενός νέου σχεδίου που έχει εκπονηθεί από το Ανώτατο Συμβούλιο Στρατιωτικού Αθλητισμού.

Έκανε επίσης αναφορά σε ένα νέο πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί πριν το καλοκαίρι, πάλι επί εθελοντικής βάσης, και το οποίο όπως ανέφερε εφαρμόζεται με επιτυχία στο στρατό του Ισραήλ με στόχο την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας.


Ο Υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε επίσης δύο μέρες τιμητικής άδειας για όλους τους εθνοφρουρούς, πέραν της άδειας που δικαιούνται για τις γιορτές του Πάσχα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: