Κυριακή 5 Απριλίου 2015

«Ωδή στην Κύπρο» στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ


Το Σάββατο 4 Απριλίου 2015, μια μεγαλειώδης εκδήλωση, με τον τίτλο «Ωδή στην Κύπρο», έλαβε χώρα στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ.

Η επετειακή αυτή εκδήλωση τιμής του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α(1955-1959), υπήρξε αποκύημα της συνεργασίας του Δήμου Αμπελοκήπων –Μενεμένης ,της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και της Κυπριακής Εστίας Βορείου Ελλάδος .


Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων κ. Λ. Κυρίζογλου, ο πρόεδρος της Κυπριακής Εστίας Βορείου Ελλάδος κ. Κυριάκος Νεάρχου και ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ε.Ο.Ε.Κ.Θ κ. Γεώργιος Κούβελας.

Η Ευρωβουλευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ελένη Θεοχάρους κατάφερε να συγκινήσει τους παρευρισκόμενους, που είχαν κατακλύσει από νωρίς την αίθουσα, με τον γλαφυρό , λογοτεχνικό λόγο της ο οποίος απέπνεε γνήσια αγάπη στην Ελλάδα και στην Κύπρο.


Στην εκδήλωση συμμετείχαν η χορωδία του Ιατρικού Συλλόγου σε σύμπραξη με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αμπελοκήπων –Μενεμένης υπό τη διεύθυνση του κ. Νικολάου Χρυσοχόου και η Γυναικεία Χορωδία της Μητροπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος». Οι δύο χορωδίες πέτυχαν με τη δυναμική απόδοση των τραγουδιών τους να απογειώσουν την εκδήλωση και να δημιουργήσουν ρίγη εθνικής συγκίνησης.

Φορτισμένη ιδιαίτερα υπήρξε η στιγμή που κλήθηκε στο βήμα η κ. Ελένη Φωκά, η δασκάλα του Γένους .


Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι όλη η εκδήλωση και ο επιτυχημένος συντονισμός της υπήρξε έμπνευση του κ. Παύλου Κεσόγλου , αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Αμπελοκήπων –Μενεμένης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: