Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών


Τη Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στο Ναϋδριο των Δικαστικών Φυλακών στα Διαβατά .

Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στους υπαλλήλους του Καταστήματος και στις κρατούμενες, απηύθυνε λόγια παραμυθίας και οικοδομής: «Η Εκκλησία μάς παραδίδει το Μυστήριο του Ευχελαίου και δι ‘αυτού απευθύνει στο Θεό τη δέηση: «ίασαι τα συντρίμματα των ψυχών και των σωμάτων ημών».


Η Εκκλησία έχει πλήρη γνώση ότι η αμαρτία αφήνει σημάδια , πληγές στην ψυχή. Για τούτο, η Εκκλησία, αναλαμβάνει το έργο της ίασης δια του ελαίου, με το οποίο χρίει θωπευτικά και θεραπευτικά τις πληγές .

Μεγάλη Τρίτη σήμερα . Ο Κύριος βαδίζει προς το Πάθος έτοιμος να υποστεί την απόδοση δικαιοσύνης για την ανθρώπινη αμαρτία. Ο Κύριος απορρίπτεται από την κεντρική εξουσία, εγκλείεται στη φυλακή. Για τούτο, μπορεί να νιώσει το φυλακισμένο , τον κοινωνικά απόκληρο.


Ας γίνει το σημερινό Ευχέλαιο αφετηρία επούλωσης των πληγών και αναγέννησης των ψυχών» .

Παρόντες κατά την τέλεση του Ευχελαίου ήταν ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Λ. Τσόγκας, ο αρχιφύλακας Γ.ΚΚΘ κ. Κ. Βαρσάμης, ο Προϊστάμενος Διοίκησης κ. Κ. Κουβράκης, ο Κοινωνικός Λειτουργός κ. Θ. Ρουσάκης.




Δεν υπάρχουν σχόλια: