Τρίτη 14 Απριλίου 2015

2.100 αλεξιπτωτιστές κάλυψαν τον ουρανό της Βόρειας Καρολίνα


Με απώτερο στόχο την δημιουργία μια κοινής Αμερικανο - Βρετανικής Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης μεταξύ της βρετανικής 16ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας και της αμερικανικής 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας, την Δευτέρα 13/4/2015 πραγματοποιήθηκε η έναρξη μιας μαζικής άσκησης που σηματοδοτεί το επόμενο βήμα προς τα εμπρός σε μια μοναδική σχέση μεταξύ των αερομεταφερόμενων μονάδων των δύο εθνών. Η άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 20 Απριλίου.


Στα πλαίσια της άσκησης Combined Joint Operational Access Exercise περισσότεροι από 2.100 Αμερικανοί και Βρετανοί αλεξιπτωτιστές έπεσαν στο Fort Bragg, στην Βόρεια Καρολίνα στην βάση διαφόρων σεναρίων ημέρα και νύκτα. Οι αλεξιπτωτιστές πήδηξαν από αμερικανικά C-17 και C-130 και αεροσκάφη της Royal Air Force στο Fort Bragg με στόχο την κατάληψη ενός αεροδρομίου, εκκένωση άμαχων απο εμπόλεμες ζώνες και εκτελέσεις επιθετικών και αμυντικών επιχειρήσεων.


«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για όλα όσα συμβαίνουν εδώ με την σημαντική συνδρομή της 3ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών του βρετανικού στρατού. Σίγουρα, το μεγαλύτερο δίδαγμα που βγαίνει απο τις πρόσφατες παγκόσμιες συγκρούσεις είναι η εκτίμηση ότι τα μελλοντικά πεδία μάχης θα είναι πιο πολυεθνικά και θα συνδυάζονται ανάλογα με τις παγκόσμιες, τοπικές ή άλλες συνθήκες. Αυτό σημαίνει πως η έννοια της διαλειτουργικότητας όμοιων μονάδων απο συμμαχικούς στρατούς δεν είνια μια μόδα αλλα μια αναγκαιότητα» τόνισε σε δήλωσή του ο Διοικητής της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας Συνταγματάρχης Joe Ryan.


«Αυτό ακούγεται εύκολο, αλλά δεν είναι. Ρίχνοντας βρετανική εξοπλισμό από ένα αμερικανικό αεροσκάφος; Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ πριν. Αυτό είναι μόνο η αρχή. Μόλις προσγειωθούν άνδρες και υλικά αρχίζει ο αγώνας. Πρέπει να εξασφαλίστούν τακτικοί στόχοι και να εκτελεστούν εντολές που προέρχονται απο έναν Αμερικανό Συνταγματάρχη. Αυτό χρειάζεται δυνατές σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των αμερικανο/βρετανικών ηγεσιών, κάτι αρκετά περίπλοκο το οποίο ξεπερνιέται με πολλούς τόνους ιδρώτα σε κοινές ασκήσεις» ανέφερε απο την μεριά του ο Διοικητής της 3ής βρετανικής Μοίρας Αλεξιπτωτιστών Αντισυνταγματάρχης Mike Shervington.



Δεν υπάρχουν σχόλια: