Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

«Το σενάριο στη ζωή και την τέχνη»


Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η μορφωτική ημερίδα της Ένωσης Ελλήνων Σεναριογράφων με τίτλο «Το σενάριο στη ζωή και την τέχνη» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 4 Απριλίου 2015, στο Κινηματοθέατρο ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ του Βόλου.

Με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις 70, και με τους συμμετέχοντες να λαμβάνουν ενεργά μέρος στον διάλογο οι διοργανωτές της ημερίδας δήλωσαν ότι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κοινού του Βόλου που καίτοι είχαν αρχίσει οι διακοπές του Πάσχα επέλεξαν να προσέλθουν στην ημερίδα για το σενάριο. Οι συμμετέχοντες προέρχονταν κυρίως από την Μαγνησία, ωστόσο και οι άλλοι νομοί της Θεσσαλίας, με δυναμικότερη παρουσία της Λαρίσης, έδωσαν το παρών καθώς κάποιοι ήρθαν στο Βόλο αποκλειστικά για την εκδήλωση. Μάλιστα διατυπώθηκαν πέραν του ενός αιτήματα προς τον πρόεδρο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.) κ. Αλέξανδρο Κακαβά για επανάληψη της ημερίδας εντός του θέρους είτε στο Βόλο, ή στη Λάρισα.

Η ημερίδα αυτή στο Βόλο, που πραγματοποιήθηκε χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες της συντονίστριας και ομιλήτριας κας. Άννας Σπύρου, ήταν η πρώτη μιας σειράς δωρεάν εκπαιδευτικών/μορφωτικών ημερίδων που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Στις ημερίδες αυτές, που διεξάγονται με ελαχίστη βοήθεια από τους δήμους και τις περιφέρειες, η και με την αρωγή ιδιωτών και την ευγενή προσφορά καταξιωμένων σεναριογράφων-δημιουργών της Ε.Σ.Ε., δίνεται επιτέλους η ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο ανά την επικράτεια να ασχοληθεί με κάτι τόσο εποικοδομητικά δημιουργικό όπως η συγγραφή σεναρίου για τον κινηματογράφο.


Στις εν λόγω ημερίδες το κοινό ενημερώνεται για την τέχνη και την τεχνική του σεναρίου και παρέχονται συμβουλές και οδηγίες σε όσους επιθυμούν να συγγράψουν ένα σενάριο ή να διασκευάσουν κάποιο βιβλίο σε σενάριο, είτε προκειμένου να μετάσχουν στο 2ο Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίων της Ε.Σ.Ε., είτε απλώς επειδή θέλουν να δοκιμάσουν τις συγγραφικές τους ικανότητες.


H Ε.Σ.Ε. έχοντας συμπληρώσει 25 χρόνια επιτυχημένης δημιουργικής παρουσίας στον οπτικοακουστικό χώρο, συνεχίζει να γυρεύει, να ανακαλύπτει και να προωθεί χαρισματικούς δημιουργούς, επίδοξους σεναριογράφους όλων των ηλικιών σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και γοητευτικά επαγγέλματα, παγκοσμίως, που ωστόσο δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστό στο ευρύ ελληνικό κοινό. Πέρυσι, για πρώτη φορά στη χώρα μας, η Ε.Σ.Ε. θέσπισε τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου όπου μετείχαν 280 υποψήφιοι. Η μεγάλη προσέλευση στο διαγωνισμό και η εντυπωσιακή αρτιότητα των διακριθέντων σεναρίων, ώθησε τον πρόεδρο της Ε.Σ.Ε. Αλέξανδρο Κακαβά να επιχειρήσει δοκιμαστικά, την διεξαγωγή μιας σειράς μορφωτικών ημερίδων για το σενάριο σε όλη την Ελλάδα.

Η Ένωση Ελλήνων Σεναριογράφων και ο Πρόεδρος της Αλέξανδρος Κακαβάς, θα ήθελαν, κατ’ αρχάς, να ευχαριστήσουν θερμά τη Διεύθυνση Πολιτισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου για την αρωγή τους και την κα. Άννα Σπύρου, εμπνεύστρια και οργανώτρια της εν λόγω ημερίδας για την ανεκτίμητη συμβολή της.


Τέλος όλους όσοι μετείχαν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην διοργάνωση, με ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς της εκδήλωσης, χάρη στην ευγενή προσφορά των οποίων μπόρεσε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: