Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Alexander Prokhorenko: Το όνομα του ήρωα αξιωματικού των Ειδικών Δυνάμεων της Ρωσίας


Στο φώς της δημοσιότητας βγήκε το όνομα του ηρωικού αξιωματικού των ρωσικών ειδικών δυνάμεων, ο οποίος κατα την διάρκεια της απελευθέρωσης της πόλης της Παλμύρας και εκτελών αποστολή επιτήρησης και κατάδειξης στόχων στην αεροπορία, περικυκλώθηκε απο τζιχαντιστές και ο ίδιος αιτήθηκε πυρά στις δικές του συντεταγμένες για να μην συλληφθεί. Το όνομά του Alexander Prokhorenko, 26 χρονών.


Ο Αλέξανδρος ήταν απο το Gorodki της επαρχίας Orenburg της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μετά το πέρας της υποχρεωτικής εκπαίδευσης φοίτησε στην Army Air Defense Corps Military Academy του ρωσικού στρατού απο όπου αποφοίτησε με επαίνους. Ήταν παντρεμένος με την Ekaterina η οποία ήταν έγκυος στον πρώτο τους γιο και πίστευε πως βρισκόταν σε εκπαιδευτική αποστολή στον Καύκασο. Στις ειδικές δυνάμεις τις Ρωσίας υπηρετούν και τα άλλα δύο αδέλφια του.


«Ξέραμε οτι ο Αλέξανδρος υπηρετούσε στον στρατό αλλα όχι σε ποια μονάδα, όλοι ξέραμε οτι υπηρετεί κάπου στις ειδικές δυνάμεις» ανέφερε η καθηγήτρια του στο γυμνάσιο, Natalya Meshkova.

«Αποφοίτησε απο την Ακαδημία με ένα ασημένιο μετάλλιο, ήταν πρώτος σε όλες τις διοργανώσεις και η Ακαδημία του χρωστά πολλές απο τις νίκες της σε αυτές. Ήταν ένας από εκείνους τους ανθρώπους που δεν ήταν ποτέ φοβισμένος, ανεξάρτητα από την κατάσταση. Για όλους μας είναι ένας ήρωας. Θα θέλαμε να δώσουμε το όνομά του στην ακαδημία προς τιμήν του. Είναι μια πραγματική πράξη γενναιότητας παράδειγμα προς μίμηση για τους τους μαθητές μας. Η αίτηση μιας αεροπορικής επιδρομής στην θέση σου είναι κάτι που δεν είναι όλοι σε θέση να κάνουμε» ανέφερε η καθηγήτρια του στην στρατιωτική ακαδημία όπου φοίτησε ο Αλέξανδρος,

Δεν υπάρχουν σχόλια: