Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Η.Π.Α: Ένταξη εφεδρικών μονάδων και μονάδων της Εθνοφρουράς σε μονάδες του μόνιμου στρατού


Ένα τριετές πιλοτικό πρόγραμμα κοινών εκπαιδεύσεων μεταξύ σχηματισμών του αμερικανικού στρατού και μονάδων της Εθνικής Φρουράς των Η.Π.Α και της εφεδρείας του αμερικανικού στρατού εγκαινίασε του Γ.Ε.Σ. των Η.Π.Α, δημοσιοποίησε στις 24 Μαρτίου το αμερικανικό πεντάγωνο.

Στόχος του προγράμματος είναι η αξιοποίηση των ικανοτήτων και των δυνατοτήτων και των τρειών αυτών τμημάτων του αμερικανικού στρατού με απώτερο σκοπό την γρήγορη ετοιμότητα, την διεύρυνση του βάθος του δυναμικού του αμερικανικού στρατού και την δημιουργία μιας κοινής πλατφόρμας εκπαίδευσης των στελεχών που ανήκουν και στους τρεις αυτούς τομείς του αμερικανικού στρατού. Σύμφωνα με τις προβλέψεις απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι η πλήρη ένταξη όλων των στελεχών τόσο της εφεδρείας όσο και της εθνοφορουρας σε μάχιμη ικανότητα υψηλών απαιτήσεων ώστε να είναι ικανά μάχιμα.

Σαν αρχή αυτή την τριετία μονάδες του μόνιμου επαγγελματικού στρατού θα έχουν στην δύναμή τους μονάδες των αλλων δύο φορέων με κύρια αποστολή την καλύτερη εκπαίδευση όλων των στελεχών, εφέδρων, μονίμων ή εθνοφρουρών και επίσης προβλέπεται ανταλλαγή στελεχών μεταξύ αυτών των φορέων για την καλύτερη εμπέδωση πνεύματος συνεργασίας.

πλάνο του προγράμματος

Δεν υπάρχουν σχόλια: