Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Σε ιστορικό υψηλό ο αριθμός των εθελοντών αιμοδοτών στις Συκιές


Κάθε προηγούμενο ξεπέρασε στη Δ.Ε. Συκεών η προσέλευση των εθελοντών που προσήλθαν για να δώσουν αίμα, στο πλαίσιο της εκστρατείας αιμοδοσίας που για άλλη μία φορά διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Συνολικά 500 άτομα, τα περισσότερα από κάθε άλλη εκστρατεία αιμοδοσίας, ήλθαν τις τέσσερις τελευταίες ημέρες στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών για να συμμετάσχουν στη μεγάλη αυτή προσπάθεια που με συνέπεια και επιμονή οργανώνουν τρεις φορές κάθε χρόνο οι υπηρεσίες Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου.

Πέρυσι, το αντίστοιχο χρονικό διάστημα (ένα τετραήμερο του Φεβρουαρίου του 2015), προσήλθαν στις Συκιές 409 αιμοδότες, το Φεβρουάριο του 2014 ο αριθμός αυτός ήταν 404 αιμοδότες, το αντίστοιχο διάστημα του 2013, 489 αιμοδότες, τον Φεβρουάριο του 2012, οι αιμοδότες ήταν 448 και τον Φεβρουάριο του 2011 προσήλθαν 419 αιμοδότες. Σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο η συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών αυξήθηκε κατά 22,25% και 23,80% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014.



Οι αριθμοί αυτοί έρχονται να επιβραβεύσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη συνεχή προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι των Κοινωνικών Υπηρεσιών, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, για να πείσουν τους πολίτες να συμμετάσχουν στη Δημοτική Τράπεζα Αίματος του δήμου, μια από τις μεγαλύτερες σε όλη τη χώρα.

Εκτός, όμως, από την επιβράβευση των διοργανωτών, οι αριθμοί αυτοί επιβεβαιώνουν περίτρανα την ισχυρή κουλτούρα εθελοντισμού, κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης που έχει οικοδομηθεί λιθαράκι-λιθαράκι, βήμα-βήμα όλα τα προηγούμενα χρόνια στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.
Η τράπεζα αίματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που εδώ και χρόνια είναι ανελλιπώς σταθερός σε αυτό το «ραντεβού» ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, αριθμεί ήδη περίπου 7.500 μονάδες αίματος και 4.766 αιμοδότες.


Η μεγάλη αυτή εθελοντική προσπάθεια περιλαμβάνει και τη δωρεά αιμοπεταλίων, τη δωρεά οργάνων σώματος και τη δήλωση για δωρεά βλαστοκυττάρων για τις εγκύους. Παράλληλα, για άλλη μια φορά, κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και για ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελουμένων του Κοινωνικού Φαρμακείου δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Η αιμοδοσία συνεχίζεται σήμερα από το πρωί έως τις 8 το βράδυ στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης και από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ στο Γ΄ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου. Αύριο, τελευταία ημέρα της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης. Οι εθελοντές θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).




Δεν υπάρχουν σχόλια: