Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

«Χριστιανισμός και Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις»: Ένα πνευματικό όπλο απο έναν στρατιώτη για στρατιώτες



«Αυτό που θα γίνει εδώ είναι κατι περισσότερο και πολύ πνευματικότερο απο μια παρουσίαση βιβλίου. ...Για του Χριστού την πίστη την Αγία και τη πατρίδος την ελευθερία πολεμά ο Έλληνας Στρατιώτης και για αυτό θα μιλήσουμε εδώ. ...Το μέγεθος του βιβλίου προσομοιάζει με γεμιστήρας που έχει ο στρατιώτης καθ΄ως βαδίζει προς την μάχη και αυτό το βιβλίο αυτή την αποστολή επιτελεί να γίνει το κατάλληλο πνευματικό εργαλείο στον πνευματικό αγώνα του καθενός μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μπουλιώνης, ο οποίος το Σάββατο 20 Μαρτίου 2016 συντόνιζε την παρουσίαση του βιβλίου του επιλοχία (ΠΖ) Ανδρέα Ζαπουνίδη, με τίτλο «Χριστιανισμός και Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις» στην αίθουσα τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης,


Στην συνέχεια μια μικρή ευχαριστήρια αναφορά έκανε ο υπεύθυνος εκδόσεων ενδοχώρα Γιάννης Κουριανίδης ενώ στον λόγο του ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης τόνισε πως: «πως γίνεται να υπάρχουν στρατιωτικοί άγιοι οταν η γραφή λέει ''ού φονεύσεις'' και ο Κύριος είπε ''μάχαιρα έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις''. Ο Παύλος στην προς Ρωμαίους επιστολή τονίζει πως ο άνθρωπος πρέπει ολόψυχα να υποτάσσεται στην εγκόσμια εξουσία, δηλαδή στο κράτος, με οτι αυτή εμπεριέχει. Πως συμβαδίζουν αυτά τα δύο; Θεσμικά είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιζόμαστε αξίες όπως η τιμή, η πατρίδα, η δικαιοσύνη, η ειρήνη στον καθημερινό μας κατα Χριστόν αγώνα και αυτο κάνει το εν λόγο βιβλίο, μας δείχνει την κατα Χριστόν χρήση της καθημερινότητας».

Τον λόγο στην συνέχεια πήρε ο στρατηγός ε.α. και επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ Χρήστος Μανωλάς ο οποίος σε συγκινητικό τόνο ανέφερε πως ανέλαβε την παρουσίαση του συγκεκριμένου βιβλίου γιατί θεώρησε πως επιτελεί έργο προς την πίστη και την πατρίδα. Τόνισε πως οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι υπερασπιστές της θρησκείας και αυτο το βιβλίο είναι ενα πνευματικό εφόδιο για αυτούς, στην συνέχεια έκανε μια εκ βάθους καρδίας και συγκινητική ανάλυση του βιβλίου.

Στον λόγο του ο συγγραφέας έκανε λόγο για το την τον έσπρωξε και τη του έδωσε την δύναμη ώστε να προχωρήσει στην δημιουργία αυτού του πονήματος. Μάλιστα, στο τέλος της εκδηλώσης ο κ. Ζαπουνίδης, εκτός πρωτοκόλλου εκανε μια έκπληξη και προσέφερε στον στρατηγό κ. Μανωλά αγιογραφία εμπνευσμένη από ιστορική μονή του Κοσσυφοπεδίου, όπου είχε υπηρετήσει σε ειρηνευτική αποστολή, που παριστάνει τον Ιησού με ξίφος. Την αγιογραφία φιλοτέχνησε και προσέφερε για τον σκοπό αυτό, η αγιογράφος Μαρίνα Αγριγιάννη.

Ολόκληρη την εκδήλωση μπορείτε να την ακούσετε ΕΔΩ αλλα και να δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της παρουσίασης

Δεν υπάρχουν σχόλια: