Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Εφεδρεία: εντατικές εκπαιδεύσεις εν όψη του φετινού Μακεδονομάχου



Την Κυριακή 27 Μαρτίου  τα μέλη της ΛΕΦΕΔ Πιερίας εκπαιδευτήκαν στις πρώτες βοήθειες μάχης. Η εκπαίδευση έγινε με βάση τα σύγχρονα  πρωτόκολλα περίθαλψης , προσαρμοσμένη όσο είναι δυνατόν στις ελληνικές ιδιαιτερότητες.


Έγινε παρουσίαση και χρήση από τους εκπαιδευομένους των υλικών που χρησιμοποιούν οι σύγχρονοι στρατοί.Η εκπαίδευση ήταν επικεντρωμένη στα μεγάλα αιμορραγικά τραύματα,στα τραύματα θώρακα και στην διαχείριση του αεραγωγού και στην ταχεία εκκένωση τραυματία.






Η συγκεκριμένη εκπαίδευση ήταν επικεντρωμένη στις πολύ βασικές γνώσεις που πρέπει να έχουν όλοι οι οπλίτες ώστε να είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν ένα τραύμα στο πεδίο της μάχης.

Επίσης, η Μητροπολιτική ΛΕΦΕΔ διεξήγαγε εκπαιδευτική άσκηση γύρω απο την Μάχη Αστικού Περιββάλοντος με την προσθήκη του αντικειμένου των εργαλείων διάνοιξης οπών.


Ενώ στα πλαίσια της καθιερωμένη Άσκησης Επιχειρησιακής Αξιολόγησης της Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο,  βάσει του δόγματος εκπαιδεύσεως της Ενώσεως και αυτή πραγματοποίησε άσκηση στα αντικείμενα της οποίας  ασκήθηκαν και αξιολογήθηκαν οι συμμετέχοντες και ήταν:
- Ατομική Τακτική,
- Μάχη εκ του σύνεγγυς (CQB) και
- Πρώτες Βοήθειες Μάχης,


Δεν υπάρχουν σχόλια: