Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Echo Voyager: το μη επανδρωμένο υποβρύχιο σκάφος της Boeing


Το Echo Voyager πρόκειται για ένα μη επανδρωμένο υποβρύχιο σκάφος (UUV) το οποίο έχει τη δυνατότητα να επιχειρεί αυτόνομα για μήνες, χάρη σε ένα υβριδικό επαναφορτιζόμενο σύστημα ενέργειας και αρθρωτό σχεδιασμό που επιτρέπει ποικιλία χρήσεων και αποστολών.
Το σκάφος, μήκους περίπου 17 μέτρων, εκτός από το ότι κινείται αυτόνομα, μπορεί να καθελκύεται και να ανακτάται χωρίς τη χρήση πλοίων στήριξης που συνήθως συμμετέχουν σε επιχειρήσεις UUV. Το Echo Voyager αποτελεί την τελευταία εξέλιξη της «οικογένειας» των UUV της Boeing, που περιλαμβάνει το Echo Seeker και το Echo Ranger.



Η Boeing κάνει λόγο για μια νέα προσέγγιση σε ό,τι αφορά στο πώς τα μη επανδρωμένα υποβρύχια θα επιχειρούν και χρησιμοποιούνται στο μέλλον, με τον Ντάριλ Ντέιβις, πρόεδρο της Boeing Phantom Works, να εκτιμά ότι οι επενδύσεις στον τομέα βοηθούν τους πελάτες της εταιρείας να καλύψουν με οικονομικό τρόπο τις ανάγκες τους, τόσο τώρα, όσο και στα προσεχή έτη.
Οι θαλάσσιες δοκιμές του Echo Voyager θα αρχίσουν στα ανοιχτά της Καλιφόρνια αργότερα μέσα στο καλοκαίρι. Σημειώνεται πως η εταιρεία σχεδιάζει και λειτουργεί επανδρωμένα και μη υποβρύχια από τη δεκαετία του 1960.


«Το Echo Voyager μπορεί να συλλέγει δεδομένα ενώ είναι στη θάλασσα, να αναδύεται και να παρέχει πληροφορίες πίσω στους χρήστες σχεδόν σε πραγματικό χρόνο» είπε ο Λανς Τάουερς, στέλεχος της εταιρείας, προσθέτοντας: «Τα υπάρχοντα UUV χρειάζονται ένα πλοίο επιφανείας και πλήρωμα για καθημερινές επιχειρήσεις. Το Echo Voyager εξαφανίζει αυτή την ανάγκη και το συνοδευτικό κόστος».



Δεν υπάρχουν σχόλια: