Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Μουντιάλ 2018: Βόρειος Ιρλανδία: Δεν θέλει να τελειώσει σε ένα EURO την ονειρική πορεία της



Δημήτρης Βαρσάνης


Οι οπαδοί της Βόρειας Ιρλανδίας ακόμα τραγουδούν μετά το Euro 2016 και οι ποδοσφαιριστές της συνεχίζουν να λάμπουν πέρα από τη χώρα τους.

Με την απίστευτη επιτυχία στη Γαλλία να εξακολουθεί να φτιάχνει πολλούς οπαδούς, οι παίκτες δεν έχουν χάσει καθόλου χρόνο και τρέχουν στον αγωνιστικό χώρο για τους συλλόγους τους, μιας και η σεζόν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Αγγλία και τη Σκωτία, και φυσικά την ίδια τη Βόρεια Ιρλανδία.


Και ποιο καλύτερο πρόσωπο να ξεκινήσουμε από τον επιθετικό της Wigan Will Grigg, ο οποίος έχει αποτινάξει την απογοήτευσή του Euro σκοράροντας ήδη τέσσερις φορές αυτή τη σεζόν. Ο 25χρονος έχει ακόμα πολλά να προσφέρει στη χώρα του, και παρόλο που δεν αγωνίστηκε στη Γαλλία αναμφίβολα θα παίξει τεράστιο ρόλο στα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου που βρίσκονται μπροστά μας. Εν τω μεταξύ, στην Premier League οι Evans και McAuley φαίνεται να έχουν έναν σημαντικό ρόλο για άλλη μια φορά, ενώ ο Davis πιθανολογείται να είναι από τα αστέρια της Southampton στη μεσαία γραμμή για άλλη μια χρονιά. Δίχως καμία αμφιβολία πολλοί ακόμα θα αποδώσουν κατά τη διάρκεια της σεζόν στα διάφορα πρωταθλήματα που παίζουν.

Με τον McAuley να βρίσκει δίχτυα με τη West Brom τη δεύτερη αγωνιστική της Premier League, τον Niall McGinn να κάνει το ίδιο για την Aberdeen υπενθυμίζοντας σε πολλούς οπαδούς τη περίφημη νίκη επί της Ουκρανίας, όπου σκόραρε ένα αξέχαστο γκολ και εκείνο το απόγευμα. Με το τρίτο τέρμα του McGinn ήρθε και το πέμπτο του Liam Boyce για τη Ross County, συμπεριλαμβανομένου ενός χατ-τρικ δύο Σαββατοκύριακα νωρίτερα. Η στατιστική ανακοίνωσε στα τέλη Αυγούστου ότι από τους 55 παίκτες που έχουν παίξει για την Εθνική, οι 35 ξεκίνησαν για τους συλλόγους τους ενώ οι 20 έμειναν στο πάγκο. Αυτό μπορεί να ληφθεί ως ένα πολύ σημαντικό και θετικό σημάδι.

Δεν είναι μόνο ότι πολλοί βρίσκουν δίχτυα, άλλοι έχουν εντυπωσιάσει φαινομενικά το καλοκαίρι από την μεταφορά τους στους νέους συλλόγους. Μερικές από τις αξιοσημείωτες ιστορίες περιλαμβάνουν τον τερματοφύλακα Michael McGovern, ο οποίος πήγε στο τουρνουά χωρίς σύλλογο, έγινε ένας από τους αστέρες της και αυτό τον οδήγησε στη Norwich City η οποία θέλει να επανακτήσει την θέση της στην Premier League.

Ο back-up του Roy Carroll έχει βρει επίσης έναν νέο σύλλογο στην Linfield της Ιρλανδίας, ένας άλλος ελεύθερος παίκτης που ταξίδεψε στη Γαλλία. Στη Premier League της Βόρειας Ιρλανδίας, η άφιξη του Nacho Novo στη Glentoran, του Sammy Clinga στη Linfield και του Pat McCourt στη Glenavon μπορεί παρά να είναι μια καλή είδηση ​​για το ποδόσφαιρο της Βόρειας Ιρλανδίας, ενώ η ανακοίνωση του BBC ότι θα συνεχίσει να καλύπτει το πρωτάθλημα της μετά από την υπογραφή μιας νέας τετραετής συμφωνίας με την Ιρλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία είναι ένας πολύ καλός οιωνός επίσης.


Άλλες επιτυχίες περιλαμβάνουν την άφιξη του Oliver Norwood στη Championship για τη φιλόδοξη Brighton, τη κίνηση του Josh Magennis στη League One και τη Charlton από τη Kilmarnock, και περισσότερο από όλους την ελπίδα της πρώτης ομάδας ποδοσφαίρου στο πρόσωπο του Paddy McNair ο οποίος παίζει για τη Sunderland.Ο  Aaron Hughes έχει υπογράψει για τη Kerala Blasters στην Ινδία μετά από τη πολύ δυνατή του συμμετοχή στο Euro, ενώ o βοηθός προπονητή Steve Robinson διορίστηκε ως νέος τεχνικός της Oldham στη League One.

Μετά την απόσυρση του Chris Baird και τους Aaron Hughes και Roy Carroll σύντομα να ακολουθούν, το μέλλον έχει στρωθεί για νέα πρόσωπα ώστε να εντυπωσιάσουν καθώς οι συγκεκριμένοι ήρωες προχωρούν σε άλλα πράγματα. Οι ρόλοι προπονητών είναι μια δυνατότητα, μιας και η Βόρεια Ιρλανδία θα πρέπει να κοιτάξει να κρατήσει αυτούς τους πρώην ποδοσφαιριστές, όπως έκαναν παρομοίως με τους Maik Taylor και Stephen Craigan, οι οποίοι πρόσφατα αποχώρησαν από το σύστημα νέων της εθνικής ομάδας.


Το μέλλον φαίνεται λαμπρό για τη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς θα προσπαθήσει να ξεκινήσει τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου από εκεί όπου άφησε το Euro, με πολλούς σκληρούς αγώνες να έρχονται στο εγγύς μέλλον, κυρίως εναντίον των Γερμανών. Οι φίλαθλοι θα είναι πολύ θορυβώδεις όπως πάντα, με το νέο και βελτιωμένο Εθνικό στάδιο να προκαλεί ακόμα λόγο για ενθουσιασμό.
Ένα ολόκληρο νέο σύστημα είναι στη θέση του και παρόλο που σε πολλούς θα λείπει η παλιά σκηνή, μια νέα εποχή για τη χώρα θα απογειωθεί όταν θα υποδέχεται το Σαν Μαρίνο στο Μπέλφαστ στις 8 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: