Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Το πρώτο διεθνές air show της Βορείου Κορέας (φωτογραφίες - βίντεο)


Eν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με τις ΗΠΑ πάνω από τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη απο την μεριά της Βόρειας Κορέας πυραύλων και πυρηνικών όπλων. το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Βόρεια Κορέα φιλοξένησε για πρώτη φορά την δική της αεροπορική επίδειξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Κάλμα, στο ανατολικό λιμάνι της πόλης Wonsan.  Είναι πιθανώς ένας από τους τρόπους για την προσέλκυση τουριστών σε μια χώρα σχεδόν απρόσιτη για ξένους (κυρίως όσους ενδιαφέρονται για εξαιρετικά σπάνιες στρατιωτικό υλικό), μέχρι πριν από λίγες ημέρες.

Κατα την διάρκεια της έκθεσης παρουσιάστηκαν πολιτικά και στρατιωτικά αεροσκαφη, και ήταν μια απίστευτη ευκαιρία για τους λάτρεις της αεροπορίας από όλο τον κόσμο για να φωτογραφίσουν μερικά από τα πιο σπάνια μαχητικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων αυτά της Πολεμικής Αεροπορίας της Βορείου Κορέας MiG-29 Fulcrum, Su-25 Frogfoot, Mig -21Bis Fishbed, Mi-8T Hind και Υ-5s. Επίσης η κρατική αεροπορική εταιρεία Air Koryo πήρε μέρος στην αεροπορική επίδειξη με Tu-134, Tu-154 και IL-62 αεροσκάφη της.

Εντύπωση προκάλεσε ένα σμήνος αμερικανικής κατασκευής και προέλευσης ελικοπτέρων τύπου Hughes 500E της βορειοκορεατικής αεροπορίας, για τα οποία υπήρχαν μόνοφήμες γύρω απο την κατοχή τους απο το καθεστώς της Πιονγιάνγκ.

Την αεροπορική έκθεση είδε πλήθος κόσμου και επισήμων του καθεστώτος της Βορείου Κορέας



 Mig-21

Οι πιλότοι μαχητικών  Rim Sol και Jo Kyum-Hyang


Μαχητικά Sukhoi SU-25

Βορειοκορεάτες αλεξιπτωτιστές/στριες

Ελικόπτερα Hughes 500E









Δεν υπάρχουν σχόλια: