Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Οι δέκα πρώτοι συμβασιούχοι οπλίτες της Εθνικής Φρουράς


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη, παρέστη σήμερα το πρωί στην τελετή διαβεβαίωσης των πρώτων Συμβασιούχων Οπλιτών ΟΥΚ, στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας συνεχάρη τους πρώτους Συμβασιούχους Οπλίτες που οργανικά εντάχθηκαν πλέον στην Εθνική Φρουρά, στις Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφέων.

Η επιλογή να ξεκινήσει το πρόγραμμα της επαγγελματοποίησης με την πιλοτική εφαρμογή στους ΟΥΚ, ανέφερε ο κ. Υπουργός δεν είναι τυχαία. Υποδηλώνει την έμφαση και την προτεραιότητα που δίνεται στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης τόσο στις Ειδικές Δυνάμεις όσο και στο Ναυτικό.

Η σημερινή τελετή, συνέχισε ο κ. Υπουργός σηματοδοτεί την αρχή μιας διαδικασίας που με όραμα, σχέδιο και συστηματική δουλειά έχει επιτευχθεί. Σηματοδοτεί την αρχή μιας πορείας μετασχηματισμού των Ενόπλων Δυνάμεων σε ένα σύγχρονο, αξιόμαχο στρατό, στηριγμένο στον επαγγελματισμό. Σε ένα στρατό που επενδύει στην εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού, στη συνεχή κατάρτιση, στη συσσώρευση και αξιοποίηση της εμπειρίας των Συμβασιούχων Οπλιτών ως προστιθέμενη αξία για την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας της Δύναμης.

Τελειώνοντας ο κ. Υπουργός κάλεσε τους πρώτους δέκα Συμβασιούχους Οπλίτες να αποτελούν υπόδειγμα πειθαρχίας, αφοσίωσης στο καθήκον αλλά και επαγγελματικού ήθους, όπως αρμόζει και όπως επιτάσσει το στρατιωτικό περιβάλλον αλλά και η ιδιότητα τους πλέον ως επαγγελματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: