Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Επιτυχής επιχειρησιακή ζεύξη δεδομένων μεταξύ F-35 και του συστήματος AEGIS


Όπως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin Aeronautics, έγινε επιτυχής ζεύξη δεδομένων στόχου μεταξύ ενός μαχητικού αεροσκάφους F-35 και του υποσυστήματος ζεύξης πληροφοριών στόχων Naval Integrated Fire Control Counterair Network (NIFC-CA) του πυραυλικού συστήματος AEGIS.

Συγκεκριμένα, το μαχητικό αεροσκάφος κατέδειξε στο πυραυλικό σύστημα εναέριο στόχο χωρίς να εμπλακεί με αυτό. Οι πληροφορίες διαβιβάστηκαν με επιτυχία στο πυραυλικό σύστημα το οποίο εκείνο πραγματοποίησε την κατάρριψη του στόχου.

Οι ιθύνοντες τις αμερικανικής εταιρείας και του αμερικανικού πενταγώνου θεωρούν πολύ καίρια αυτή την εξέλιξη, καθώς το F-35 με αυτή την άμεση διασύνδεση με το ναυτικό πυραυλικό σύστημα δεν θα χρειάζεται να ανησυχεί για τον περιορισμένο φορτίο βομβών που μεταφέρει, προς χάριν των stealth ικανοτήτων του αφού αυτά φορτώνονται εσωτερικά της κύριας ατράκτου του αεροσκάφους, αλλα απεναντίας, δίνοντας βάρος στο stealth κομμάτι του θα μπορεί να καταδεικνύει στόχους (θέσεις αντιαεροπορικών στοιχείων, κλπ) στο αμερικανικό ναυτικό άμεσα και σε πραγματικό χρόνο.

«Το NIFC-CA και η δυνατότητα του να δέχεται και να αναλύει δεδομένα στόχων απο πολλούς και διαφορετικούς αισθητήρες/πηγές αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού» τόνισε σε δήλωσή του ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της  Lockheed Martin Aeronautics, Orlando Carvalho

Επίσης, κάτι το οποίο προσδοκά το αμερικανικό πεντάγωνο, αυτή η νέα ικανότητα θα επιτρέψει τόσο στο AEGIS, όσο και στην αμερικανική αεροπορία να βρει επιτέλους μια τρύπα στην αντιαεροπορική ομπρέλα της Κίνας και της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: