Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

UNITED LONDON FC: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός σύλλογος υπό τη καθοδήγηση του Football Manager



Δημήτρης Βαρσάνης


Είμαι σίγουρος ότι δεν είμαι ο μόνος οπαδός που φωνάζει στην τηλεόραση και δίνει κάποιες συμβουλές για το πώς πρέπει να τρέχει ένας προπονητής την ομάδα. Είμαι επίσης βέβαιος ότι πολλοί από εσάς επίσης απογοητεύεστε με το προπονητή του αγαπημένου σας συλλόγου για την επιλογή της ενδεκάδας κατά τη διάρκεια της σεζόν. 

Οι προπονητές είναι πάντα κάτω από μεγάλη κριτική από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους οπαδούς και οι αλλαγές προπονητών σε όλα τα πρωταθλήματα είναι πάντα ένα πρόβλημα. Ωστόσο, παρ 'όλα αυτά προφανώς όλοι θα θέλαμε να ήμασταν στη θέση τους. Είμαι βέβαιος ότι όλοι έχουμε παίξει το Football Manager, σωστά; Όλοι θυμόμαστε την επιτυχία και την υπερηφάνεια που νιώσαμε όταν πήραμε και βγάλαμε τις αντίστοιχες Brentford, Albinoleffe, Xerez, Dynamo Dresden στο Champions League και αναρωτηθήκαμε μέσα μας πόσο δύσκολο μπορεί να είναι αυτό;
 
 

Λοιπόν, ο Mark North αποφάσισε να δημιουργήσει ένα κλαμπ όπου οι οπαδοί μπαίνουν στο πάγκο. Η ποδοσφαιρική ομάδα United London FC, έχει δημιουργηθεί από ανθρώπους που δεν διαφέρουν και πολύ από εσάς και εμένα, απλά γνήσιοι φανατικοί οπαδοί του ποδοσφαίρου οι οποίοι τροφοδοτούνται από το πάθος για το άθλημα.

Ο Mark μίλησε πρόσφατα σε συνέντευξή του για το πώς ήρθε στον ίδιο η έμπνευση για τη δημιουργία της ιδέας:"Η στιγμή εύρηκα ήρθε κατά τη διάρκεια του X-Factor του περασμένου έτους. Όπως καθόμουν εκεί με τη σύζυγό μου, σκέφτηκα "γιατί δεν υπάρχουν ανάλογα Show για άνδρες;".Τότε ήταν που μου ήρθε η ιδέα του συνδυαστικού ποδοσφαίρου με το δικαίωμα ψήφου, στυλ X-Factor και ανέπτυξα την ιδέα μου εκεί. Μίλησα με την Ομοσπονδία του Λονδίνου και συναντήθηκα με κάποιους συλλόγους της Premier League, τους άρεσε η ιδέα, μου έδωσαν κάποιες προτάσεις και έπειτα εγώ συνέχισα με αυτές. Ευτυχώς τα πράγματα ήρθαν μαζί πολύ όμορφα".
 
 

Αυτή είναι μια μοναδική, καινοτόμα και αρκετά συναρπαστική ιδέα που έχει συσταθεί από τον Mark όπου οι οπαδοί δημιουργούν ένα άμεσο αντίκτυπο στη λειτουργία μιας ποδοσφαιρικής ομάδας στην οποία τους δίνεται η ευκαιρία να ψηφίσουν για την ενδεκάδα κάθε εβδομάδας, καθώς θα την αγκαλιάσουν με τα σκαμπανεβάσματα μιας ημέρας αγώνα. Τους παρέχονται επαρκή στατιστικά που όλοι γνωρίζουμε και λατρεύουμε να τα αναλύουμε, ειδικά εκείνα τα ποσοστά των ακριβείς πασών, μαζί με μια έκθεση υπόβαθρο του κάθε παίκτη καθώς ένας βοηθός προπονητή αναλύει κάθε εβδομάδα την επίδοση των παικτών για να βεβαιωθούν ότι έχει κάθε βάση η στήριξη της ενδεκάδας τους.

Καθώς είναι εγγενής ανταμοιβή του να είσαι μέρος από κάτι συναρπαστικό και ειδικό για να παρακινήσει κάποιον να λάβει μέρος, υπάρχουν εξωγενή κίνητρα, όπως ο προπονητής του μήνα και ο προπονητής της Χρονιάς το οποίο μπορεί να κερδίσει.ο οποιοσδήποτε.



Ο προπονητής για τη United London FC για αυτή τη σεζόν θα είναι ο πρώην επιθετικός της Milwall Leon Constantine. ο ίδιος ο Leon άρχισε τα ποδοσφαιρικά του βήματα από μια άγνωστη κατηγορία και Edgware City προτού εντοπιστεί από τη Milwall και είναι πλέον πρόθυμος να συνεργαστεί στενά με τους παίκτες για να εξασφαλιστεί ότι θα αποδώσουν σε μια μεγάλη ημέρα.
 
 

Το χάσμα μεταξύ των άγνωστων πρωταθλημάτων και των γιγάντων της Premier League στο ποδόσφαιρο γίνεται όλο και ευρύτερο με κάθε σεζόν που περνά. Τα χρήματα που ξοδεύουν τα συγκεκριμένα μεγάλα κλαμπ γυρίζουν το κεφάλι μας, αλλά ταυτόχρονα τα κλαμπ επτά, οκτώ ή εννέα κατηγοριών πιο κάτω αγωνίζονται για να επιβιώσουν. Το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι ένα σκληρό παιχνίδι με παίκτες από την ηλικία των 16 ή ακόμα βετεράνοι στα 30 τους που έμειναν ελεύθεροι για να αφήσουν χώρο στο μισθολόγιο για μια μεγάλη και λαμπερή μεταγραφή, αλλά ο Mark δίνει σε αυτά τα παλικάρια άλλη μία ευκαιρία για να ανέβουν τα σκαλιά του ποδοσφαίρου.
 
 

Αυτή η σκέψη έχει μεγάλες δυνατότητες, αλλά αρχίζοντας από ένα χαμηλό επίπεδο του ποδοσφαίρου θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί. Θα μπορούσαμε να δούμε Manchester United να απαλλαγεί από το Mourinho και στη θέση του να αναλάβει ένας από τους οπαδούς; Όχι, όχι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον γιατί εκατομμύρια οπαδών που προσπαθούν να πάρουν μια ομάδα θα είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο πράγμα να το διαχειριστούν. 
 
Όμως αυτή είναι μια ιδέα για να σηκώσεις τους ανθρώπους από τον καναπέ τους για να συμμετάσχουν σε ένα επίπεδο βάσης και σε ένα χαμηλό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, όπου το αληθινό πνεύμα του αθλήματος σχετίζεται με την μπάλα στο γήπεδο και όχι με τα χρήματα που στροβιλίζονται τριγύρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: