Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Αξιωματικοί του ΓΕΕΦ στην διεθνή άσκηση «BISON 2016»


Από 15 έως 28 Αυγούστου 2016 διεξήχθη στη Σουηδία η διεθνής άσκηση  «BISON 2016» στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας. Σκοπός της άσκησης ήταν, η συνεργασία και η ανάπτυξη δυνατοτήτων σε διεθνές επίπεδο για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Στην άσκηση συμμετείχαν όλα τα τμήματα που εμπλέκονται στο φάσμα επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων και σε αυτήν έλαβε μέρος προσωπικό από 23 χώρες και οργανισμούς. Στην άσκηση λαμβάνει μέρος μεγάλος αριθμός στελεχών που καλύπτει όλο το φάσμα επιχειρήσεων αντιμετώπισης αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών όπως είναι οι ομάδες αναζήτησης εκρηκτικών, ανιχνευτικοί σκύλοι, βατραχάνθρωποι, πυροτεχνουργοί, εμπειρογνώμονες σε θέματα Ραδιοβιολογιών-Χημικών-Πυρηνικών (ΡΒΧΠ) όπλων και πάσης φύσεως εκρηκτικών καθώς και ομάδες πληροφοριών. Η Εθνική Φρουρά εκπροσωπήθηκε με 2μελή Ομάδα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Διοίκησης Μηχανικού του ΓΕΕΦ.

Η συμμετοχή στην άσκηση κρίνεται ιδιαίτερα εποικοδομητική και η αποκτηθείσα εμπειρία θα αναβαθμίσει τις δυνατότητες της Εθνικής Φρουράς στην αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών.




Δεν υπάρχουν σχόλια: