Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Επιτυχής η παρουσίαση των βιβλίων «Η στρατιωτική διαδικασία λήψης απόφασης» και «CQB» στην Θεσσαλονίκη


Στην αίθουσα του Συλλόγου "Δεσμοί Ελλήνων" στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 3/9/2016 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρουσίαση των βιβλίων  «Η στρατιωτική διαδικασία λήψης απόφασης» και «CQB» των Ανθυπολοχαγου Δημητρόπουλου Γιώργου και Αρχιλοχία Τρασάνη Ευάγγελου . Η βραδιά είχε οργανωθεί από τον Σύλλογο "ΕΥΟΠΛΟΝ" και ειδικότερα από τον πρόεδρό του Ανδρέα Ζαπουνίδη και αφιερώθηκε στην μνήμη του Ήρωα-Καταδρομέα Θανάση Ζαφειρίου όπου και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης είχε ο κ. Ζαμπουνίδης, ο οποίος εξέθεσε τους λόγους που πρέπει να πάρει κανείς και τα δύο βιβλία. « ...Το MDMP (Military Decision Making Process) όταν το έμαθα κατα την διάρκεια των εκπαιδεύσεων μου την περίοδο της στρατιωτικής μου καριέρας, και τα οφέλη που έχει, το έκανα κτήμα και της προσωπικής μου ζωής. όταν έβαζα έναν στόχο δεν αφηνα τίποτα στην τύχη. Αυτό που αναφέρετε στο βιβλίο «Η στρατιωτική διαδικασία λήψης απόφασης» είναι μια βαθιά και ουσιαστική ανάλυση ολων των παραμέτρων για την επίτευξη ενός στόχου.  Αυτό δεν είναι ένα βιβλίο που αρμόζει για εναν στρατιώτη αλλα και σε έναν πολίτη στην καθημερινή του ζωή.

Όταν άνοιξα το δεύτερο βιβλίου, γεμάτο με σχεδιαγράμματα και φωτογραφίες και με αναλυτική παρουσίαση όλων το σταδίων που πρέπει να προσέξει και να εκπαιδευτεί ένας μαχητής, για να αντεπεξέλθει στον αγώνα κατοικημένων τόπων και το συνέκρινα με αντίστοιχα ξενόγλωσσα, είδα οτι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απο αυτά. Είναι μια πολύ καλή και αξιόλογη προσθήκη στην ανύπαρκτη μέχρι τώρα ελληνική βιβλιογραφία για το θέμα».


Στην συνέχεια οι δύο συγγραφείς έκαναν μια κοινή και εκτεταμένη παρουσίαση των περιεχομένων και της φιλοσοφίας που υπάρχει πίσω απο την συγγραφεί των δύο αυτόν βιβλίων και όπως τόνισαν και οι δυο συγγραφείς: «σκοπός μας δεν είναι να δογματίσουμε αλλα να ενημερώσουμε και να εισάγουμε τους ενδιαφερόμενους αναγνώστες, πολίτες ή στελέχη, στον νέο τρόπο και στην νέα λογική του μάχεσθαι. Επίσης σε κανένα σημείο δεν έχουμε δημοσιεύσει οποιαδήποτε απόρρητη εθνική ή νατοϊκή πληροφορία».  Επίσης εξέφρασαν την εκτίμησή τους για την αγάπη του αναγνωστικού κοινού που αγκάλιασε την προσπάθειά τους

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις απο τους παρευρισκόμενους. Πληροφορίες για τους συγγραφείς και για αγορά του βιβλίου μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ - ΕΔΩ.

«CQB»: προσωπική βιβλιοπαρουσίαση


Στα μαθητικά σας ή τα φοιτητικά σας χρόνια, είχατε ποτέ την ανάγκη για έναν αναλυτικό βιβλίο οδηγό που θα σας εξηγεί τα δύσκολα σημεία ενός μαθήματος, με απλή και κατανοητή γλώσσα;
Αυτό τον σκοπό, τον οδηγό για την κατανόηση του σύγχρονου τρόπου μάχεσθαι, επιτελεί το βιβλίο των Ανθυπολοχαγου Δημητρόπουλου Γιώργου και Αρχιλοχία Τρασάνη Ευάγγελου. Σε περίπου 235 σελίδες, πλήρεις σχεδιαγραμμάτων και φωτογραφιών που σχετίζονται με το εκάστοτε κεφάλαιο, αναλύεται το πως μάχονται οι σύγχρονοι πολεμιστές σε κατοικημένους τόπους. Επιπλέον, το βιβλίο δεν δογματίζει αλλά επεξηγεί, εξίσου αναλυτικά, τον λόγο που πρέπει να ακολουθείται η εκάστοτε ενέργεια σε ατομικό ή σε ομαδικό επίπεδο.

Η γλώσσα είναι απλή, περιεκτική και κατανοητή χωρίς πολλές φιλολογίες κάτι που κάνει την ανάγνωση του βιβλίου πολύ εύκολη και ξεκουραστεί παρα την πολυπλοκότητα του αντικειμένου που διαπραγματεύεται. Χωρίζεται σε 10 κεφάλαια (νοητική κατάσταση προσωπικού, ατομική τακτική, διαδικασία εκκαθάρισης δωματίων, ενέργειες σε κτίρια, βαλλιστική ασπίδα, τύποι επιχειρήσεων εντός κατοικημένων τόπων, έλεγχος οχημάτων, νηοψίες, εκτίμηση κινδύνου κατα την εκπαίδευση) και 2 παραρτήματα (υβριδικός πόλεμος, λάθη κατα την σκόπευση με πιστόλι).

Την βιβλιοπαρουσίαση του βιβλιου «Η στρατιωτική διαδικασία λήψης απόφασης» μπορείτε να την δείτε εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: