Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης : «ΣΑΛΑΜΙΣ - 05/17»


Κατά τις πρωινές ώρες στις 2 Αυγούστου 2017, διεξήχθη Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ) με την ονομασία «ΣΑΛΑΜΙΣ - 05/17». Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), με τη συμμετοχή Ελικοπτέρου της 460 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης του ΓΕΕΦ και του Πλοίου του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού,  αρματαγωγό ΡΟΔΟΣ, το οποίο είχε καταπλεύσει στο Λιμένα Λεμεσού στο πλαίσιο του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού.

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε «Ναυτικό Ατύχημα στην Ανοιχτή Θάλασσα» και ως εκ τούτου, τέθηκε σε εφαρμογή από το ΚΣΕΔ Λάρνακας το Εθνικό Σχέδιο Ε-Δ «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Το συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των Αεροναυαγοσωστικών Μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Η εν λόγω άσκηση αποτελεί την πέμπτη προγραμματισμένη συνεργασία, εντός του 2017, στο πλαίσιο μιας μακρόχρονης συνεργασίας σε θέματα Ε-Δ μεταξύ των δυνάμεων της ΚΔ και αεροναυτικών δυνάμεων της Ελλάδας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου στο πλαίσιο διεθνών ή εθνικών αποστολών.





Δεν υπάρχουν σχόλια: