Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Το σήμα της εβδομάδας: Norwich City F.C.


Δημήτρης Βαρσάνης


Η Norwich City F.C. άρχισε τη δική της σεζόν αυτό το Σάββατο στη Championship με την εκτός έδρας ισοπαλία ενάντια στη Fulham F.C.

Εκείνη τη μέρα μπορεί να ακούστηκαν οι αποχρώσεις του 'On the Ball, City' από τους οπαδούς που ταξίδεψαν. Ένα διάσημο τραγούδι της Norwich City το οποίο θεωρείται το παλαιότερο ποδοσφαιρικό κομμάτι στον κόσμο που χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα. Γεννημένο το 1902 το κλαμπ είναι γνωστό ως “Καναρίνια”, ένα ψευδώνυμο που αντικατοπτρίζεται στο σήμα του συλλόγου. Αυτό χρονολογείται από εκατοντάδες χρόνια πριν ιδρυθεί η ομάδα

Όταν οι Ολλανδοί και Φλαμανδοί προτεστάντες έφθασαν στην πόλη του Νόριτς τον 16ο και 17ο αιώνα, έφεραν μαζί τους καναρίνια για κατοικίδια ζώα τους. Αυτά τα πουλιά τρέφονταν από τους επισκέπτες και από τις αρχές του 18ου αιώνα το τάισμα καναρινιών είχε γίνει ένα δημοφιλές χόμπι για τους ανθρώπους του Νόριτς.

Τέλος πάνω αριστερά του σήματος είναι ένας φόρος τιμής στη θυρεός της πόλης, που απεικονίζει το Κάστρο του Νόριτς και το βασιλικό λιοντάρι της Αγγλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: