Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Το σήμα της εβδομάδας: Huddersfield Town A.F.C.


Δημήτρης Βαρσάνης


Η Huddersfield Town έκανε τη μεγαλύτερη αίσθηση στους απανταχού φίλαθλους της Premier League με το 0-3 επί της Crystal Palace στην επιστροφή της ύστερα από 45 χρόνια. Αίσθηση προκάλεσε όμως και το σήμα της, ένα μίγμα κλασικών εικόνων και μοντέρνου σχεδιασμού.


Το σήμα έχει τροποποιηθεί τα τελευταία χρόνια μετατρέποντας το σε ένα καθόλου αγαπητό κύκλο στις αρχές του 21ου αιώνα πριν επιστρέψει στην προηγούμενη σχεδίαση με λιγότερα γράμματα λίγο αργότερα. Αυτός έφυγε από το σύλλογο με μια απλή ασπίδα, συμπληρώνοντας την με διάφορα κόμματια που σχετίζονται τόσο με την πόλη του Χάντερσφιλντ όσο και με την περιοχή τριγύρω.


Τα “τεριέ” που είναι το ψευδώνυμο του συλλόγου είναι τοπικά σκυλιά και αρχικά χρησιμοποιήθηκαν για να τρώνε τα ζωύφια στους μύλους. Ένα “τεριέ” θα το παρατηρήσετε στην κορυφή του σήματος να κρατά μια μπάλα. Το “τεριέ” έχει συσχετιστεί με το κλαμπ από τα τέλη της δεκαετίας του ‘60 και με τη φανέλα του από το 1980. Άλλα προεξέχοντα μέρη του σήματος περιλαμβάνουν το λευκό τριαντάφυλλο του Γιορκσάιρ δις ακριβώς στη μέση και ο Πύργος της Βικτώριας.


Ο πύργος της Βικτώριας σκαρφαλωμένος στο Castle Hill, είναι ίσως το πιο αναγνωρίσιμο κτήριο στο Χάντερσφιλντ και μπορεί να διαπιστωθεί  από τα περισσότερα μέρη της πόλης. Κατεβαίνοντας το σήμα, το μαύρο και κίτρινο χρώμα των δύο κάτω τμημάτων αντικατοπτρίζουν τη θυρεός της πόλης τα οποία κοσμούσαν τις φανέλες του κλαμπ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ‘20, από όπου προέρχονται η περικεφαλαία και τα διακοσμητικά φύλλα της ομάδας.

Εν τω μεταξύ οι μπλε και λευκές ρίγες στο σήμα είναι τα παραδοσιακά χρώματα του κλαμπ, τα οποία φοριούνται για σχεδόν 100 χρόνια. Η νεώτερη επανάληψη του σήματος κάθεται σε μια ασπίδα με τρία αστέρια πάνω από αυτήν που αντιπροσωπεύουν τα τρία πρωταθλήματα του συλλόγου από τη δεκαετία του ‘20.

Μοιάζει απίθανο να προστεθεί ακόμα ένα σε αυτά τα αστέρια όμως τουλάχιστον το σήμα θα πάρει την λάμψη που του αρμόζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: