Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Αποχώρησε και το τελευταίο γερμανικό Tornado από τo Ιντζιρλίκ


Η διαδικασία αποχώρησης από τη βάση Ιντζιρλίκ των γερμανικών Tornado, η οποία είχε ξεκινήσει τον περασμένο μήνα, ολοκληρώθηκε πρις λίγες μέρες με την αποχώρηση και του τελευταίου γερμανικού αεροσκάφους.

Σε ανακοίνωση που έγινε από το Υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας αναφέρεται ότι έφτασε στη Βάση Büchel στο κρατίδιο της  Ρηνανίας και το τελευταίο από τα πέντε αεροσκάφη που ήταν στο Ιντζιρλίκ. Τα αναγνωριστικά αεροσκάφη προτού εγκατασταθούν στην αεροπορική βάση Μουαφάκ Σαλτί , προβλέπεται να παραμείνουν για ένα διάστημα στη Γερμανία.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι αναγνωριστικές πτήσεις των Tornado εναντίον της ΝΤΑΕΣ θα ξεκινήσουν από τον Οκτώβριο.

Ο τεχνικός εξοπλισμός που χρειάζεται για την αποστολή θα μεταφερθεί με πλοία από την Τουρκία στη βάση Αζράκ στην Ιορδανία, ενώ είναι σε εξέλιξη οι κατασκευαστικές εργασίες στην ίδια βάση.

Σε ανακοίνωση που είχε γίνει πριν από λίγο διάστημα από το Αρχηγείο της Πολεμικής Αεροπορίας της Γερμανίας είχε σημειωθεί ότι πρέπει να υπάρξουν προσωπικό και υλικά και στις δύο βάσεις για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων του γερμανικού στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: