Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Ημέρες Θεάτρου στον Παύλο Μελά


Η «Μήδεια» του Μποστ, το ποντιακό θεατρικό του Λάζου Τερζά-Τερζανίδη «Γαμπρέ φούστορον τρως;» και το έργο «Μεταξύ μας εχθροί» της θεατρικής ομάδας «Αεόραμα» πρωταγωνιστούν φέτος στις «Ημέρες Θεάτρου» του Δήμου Παύλου Μελά που ξεκινούν την Πέμπτη 03/10. Πρόκειται για το σημαντικότερο θεατρικό θεσμό των Δυτικών Συνοικιών ο οποίος κλείνει φέτος 22 χρόνια ζωής δίνοντας τη δυνατότητα να «συναντηθούν» όλοι οι ερασιτεχνικοί θίασοι της περιοχής. Ταυτόχρονα, ερασιτέχνες ηθοποιοί θα έχουν την ευκαιρία να «συστηθούν» στο κοινό για πρώτη φορά, παρουσιάζοντας τη δουλειά τους.  

«Μετά την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στη θεατρική παράσταση "Ένας υπουργός στο μπαούλο σας..." και τη συγκέντρωση 2,5 τόνων τροφίμων ο δήμος συνεχίζει τον πολιτισμό αλληλεγγύης» δήλωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος και συνέχισε: «Στόχος μας πέρα από την ψυχαγωγία των δημοτών μας είναι και η κάλυψη των ολοένα και αυξανόμενων αναγκών του  Κέντρου Διάθεσης Ειδών & Τροφίμων. Ο πολιτισμός είναι δικαίωμα όλων και η αλληλεγγύη αναπόσπαστο κομμάτι του».

Οι «Ημέρες Θεάτρου» θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό Θέατρο Πολίχνης«Έλλη Παπαναγιώτου» (Μαυρομιχάλη 56). Διοργανώνονται από το Τμήμα Πολιτισμού του δήμου και σ΄ αυτές συμμετέχουν το θεατρικό εργαστήρι Πολίχνης «Βάσω Παπαχαραλάμπους», η θεατρική ομάδα «Σύλλογος Καυκασίων Καλαμαριάς» και η θεατρική ομάδα «Αεόραμα».  Η είσοδος είναι ελεύθερη και αντί εισιτηρίου  οι θεατές θα μπορούν να προσφέρουν συσκευασμένα τρόφιμα. Αυτά θα διατεθούν στο  Κέντρο Διάθεσης Ειδών & Τροφίμων του δήμου προκειμένου να στηριχθούν πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 8:30 μ.μ. και θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη (03/10) εώς και την Κυριακή (06/10).

Δεν υπάρχουν σχόλια: