Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Δεντροφυτεύοντας ένα στρατόπεδο


Πενήντα περίπου σοφόρες, σφενδάμια, κατάλπες και λιγούστρα ομορφαίνουν από σήμερα το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά. Η συμβολική δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε από την ΜΚΟ Environment Online (ENO) Creece και το δήμο Παύλου Μελά στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Συμποσίου του EN.O Greece.

Στην περιβαλλοντική δράση συμμετείχαν 100 μαθητές από 14 χώρες και στόχος ήταν η αισθητική αναβάθμιση της εικόνας του δημόσιου χώρου. Όλα τα δενδρύλλια επιλέχθηκαν με κριτήριο τις κλιματολογικές συνθήκες και τις ανάγκες της φυσικής βλάστησης της περιοχής.



Αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης οι μικροί μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του πρώην στρατοπέδου και ενημερώθηκαν για την ιστορικότητά του. Τον τελευταίο χρόνο περισσότεροι από 1800 θάμνοι, πλατύφυλλα δασικά και καρποφόρα δέντρα έχουν φυτευτεί σε κοινόχρηστους χώρους του δήμου Παύλου Μελά.

Ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος, επισκέφθηκε τους εθελοντές τονίζοντας ότι η δενδροφύτευση σηματοδοτεί την έναρξη της αξιοποίησης των χώρων του πρώην στρατοπέδου για τη δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου που θα αποτελέσει ένα νέο πνεύμονα πρασίνου και σημείο αναφοράς για την πόλη. «Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών περνά μέσα από την περιβαλλοντική αναβάθμιση του Παύλου Μελά» είπε ο δήμαρχος και συνέχισε: Το ενδιαφέρον για το δημόσιο χώρο και η φροντίδα της πόλης είναι υπόθεση η όλων μας και όχι μόνο της διοίκησης. Η κοινωνία των πολιτών είναι η κινήτρια δύναμη για να αλλάξουμε την πόλη μας προς το καλύτερο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: