Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Επεισόδια στην Μόσχα με φόντο μια δολοφονία (βίντεο)




Με αφορμή την δολοφονία του νεαρού 25χρονου Εγκόρ Σερμπακόφ, ο οποίος μαχαιρώθηκε ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης στην περιοχή Μπιριουλιόβο της Μόσχας απο έναν Καυκάσιο μετανάστη, 600 άτομα, μέλη εθνικιστικών οργανώσεων μαζί με κατοίκους της περιοχής συγκεντρώθηκαν στην περιοχή για να διαμαρτυρηθούν με κεντρικό αίτημα να βρεθεί ο ένοχος και προσέγγισαν το εμπορικό κέντρο «Μπιριουζά», όπου, κατά τη γνώμη τους, συνήθως
συγκεντρώνονται μετανάστες.

Η κατάσταση εκτραχύνθηκε όταν οι νεαροί άρχισαν να φωνάζουν εθνικιστικά συνθήματα, να σπάνε τις βιτρίνες και οι αστυνομικοί να πετούν στο εμπορικό κέντρο καπνογόνα. Στη συνέχεια το πλήθος συγκρούστηκε με τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός.



«Έχουν συλληφθεί επτά άτομα. Η λήψη των μέτρων, που αποσκοπούν στην αποκατάσταση της τάξης, συνεχίζεται» ανάφερε η αστυνομία.

Οι αρχές της πόλης ανησυχούν ότι οι ταραχές στο Μπιριουλιόβο μπορεί να εξαπλωθούν και σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας.

 Οι διαδηλωτές στο Μπιριουλιόβο, που νωρίτερα είχαν επιτεθεί σε εμπορικό κέντρο και σε λαχαναγορά, συνεχίζαν να φωνάζουν εθνικιστικά συνθήματα και απαιτούσαν από την αστυνομία να αφήσει ελεύθερους όλους τους συλληφθέντες. Η αστυνομία συνεχίζει να πραγματοποιεί επιλεκτικές συλλήψεις.



Αναλυτικά,  κατά τη διάρκεια των ταραχών στην περιοχή Μπιριουλιόβο της Μόσχας, όπως επίσης και στη Βόρειο-Δυτική Διοικητική Περιφέρεια της πρωτεύουσας έχουν συλληφθεί πάνα από 250 άτομα.



 Για το θέμα η επικεφαλής της Επιτροπής Ασφάλειας της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ιρίνα Γιαροβάγια ανέφερε για πιθανές επικίνδυνες εξελίξεις της κατάστασης εξαιτίας των ταραχών, οι οποίες προκλήθηκαν λόγω δολοφονίας του νεαρού Μοσχοβίτη.



 «Ο μεγάλος κίνδυνος είναι ότι οι εξτρεμιστικές ομάδες μπορούν να παρασύρουν απλούς πολίτες σε διάπραξη εγκλημάτων, γεγονός το οποίο μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες», είπε η Γιαροβάγια.
 Σύμφωνα με την ίδια, ακραίες πολιτικές ομάδες επωφελούνται από τη δίκαια αγανάκτηση των ανθρώπων, κατευθύνοντάς τους σε κοινωνικά επικίνδυνη κατεύθυνση.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: