Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση Βενιζέλου - Downer για το Κυπριακό

O Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος είχε την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013, συνάντηση, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Alexander Downer.

Οι κ.κ. Βενιζέλος και Downer αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την πρόοδο που σημειώθηκε, πρόσφατα, στις προετοιμασίες για επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος, ιδίως υπό το φως της αποδοχής της πρότασης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη, για χωριστές συναντήσεις εκπροσώπων του Ελληνικού και Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών με τους διαπραγματευτές της τουρκοκυπριακής και ελληνοκυπριακής κοινότητας αντιστοίχως.

Στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στις Καλές Υπηρεσίες του Γενικού Γραμματέα του Ο.Η.Ε και τις προσπάθειες του κ. Downer. Υπογράμμισε, ακόμη, ότι η Ελλάδα χαιρετίζει τη δέσμη προτάσεων που κατέθεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, επί τη βάσει των οποίων μπορεί να δημιουργηθεί μία νέα δυναμική για την επίτευξη λύσης.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το Κυπριακό αποτελεί, πρωτίστως, ζήτημα σεβασμού των αρχών και των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και, κατά συνέπεια, θα πρέπει η επίλυσή του να είναι συμβατή με τις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το κοινοτικό κεκτημένο και τη βούληση του κυπριακού λαού, η οποία θα εκφρασθεί μέσω δημοψηφίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: