Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Χωρίς Μεσάζοντες η Νεάπολη

Στην τέταρτη διοργάνωση διάθεσης προϊόντων από τους παραγωγούς απευθείας στους καταναλωτές, στο πλαίσιο του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες», προχωρούν ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και το Γραφείο Καταναλωτή, ενισχύοντας αυτή τη φορά την εκστρατεία με δυο νέα προϊόντα. Πρόκειται για την θεσμοθετημένη πλέον πρωτοβουλία μέσω της οποίας παρέχεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να προμηθευτούν ποιοτικά και φθηνά προϊόντα, και την οποία στηρίζουν οι τοπικοί φορείς και οι σύλλογοι.

Με οδηγό την επιτυχία των πρώτων τριών μεγάλων διοργανώσεων διάθεσης προϊόντων, με την τελευταία να πραγματοποιείται τον περασμένο Απρίλιο, το Γραφείο Καταναλωτή είναι ήδη έτοιμο να προχωρεί στην τέταρτη διοργάνωση. Αυτή θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου, ενώ οι αιτήσεις-παραγγελίες μπορούν να υποβάλλονται από την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου έως και την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου.

Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει σχεδόν το σύνολο των τοπικών φορέων και συλλόγων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ενώ στηρίζεται και από το ΚΕΠΚΑ, με το οποίο το Γραφείο Καταναλωτή του δήμου διατηρεί στενή συνεργασία.

Να σημειωθεί ότι οι τρεις προηγούμενες διοργανώσεις διάθεσης προϊόντων ξεπέρασαν κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη, καθώς περισσότερα από 10.000 νοικοκυριά δήλωσαν συμμετοχή στο κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» και προμηθεύτηκαν συνολικά περίπου 550 τόνους προϊόντων. Αυτή τη φορά, μάλιστα, ο κατάλογος εμπλουτίστηκε με νέα προϊόντα, όπως είναι τα κρεμμύδια και τα ρόδια, με εξασφαλισμένη πάντα την άριστη ποιότητά τους και τις ανταγωνιστικές τιμές.

Σύμφωνα με τον κατάλογο των προϊόντων, μετά την οριστικοποίησή του, στους καταναλωτές θα διατεθούν:
• εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Λακωνίας,
• αλεύρι από τη Λάρισα,
• ρύζι τεσσάρων ποικιλιών από τα Ν.Μάλγαρα Θεσσαλονίκης,
• φασόλια, φακές και ρεβίθια από τον Ενιπέα Φαρσάλων,
• μέλι ανθόμελο και πευκόμελο από τη Θάσο,
• ελιές πράσινες και μαύρες σταφιδάτες από τη Χαλκιδική,
• πατάτες από το Νευροκόπι Δράμας,
• κρεμμύδια ξανθά από το νομό Σερρών, και
• ρόδια από το Ροδολίβος Σερρών.

«Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια και την καθιερώσαμε με τους καλύτερους όρους. Αποδείχθηκε ότι το κίνημα ‘‘Χωρίς Μεσάζοντες’’ που θεσμοθετήσαμε δεν είναι πυροτέχνημα και κενό περιεχομένου ή μηνύματος. Είναι ένας θεσμός που έρχεται σε τακτά διαστήματα μέσα στο χρόνο να στηρίξει τις οικογένειες στον αγώνα τους για εξασφάλιση ποιοτικών και φθηνών προϊόντων πρώτης ζήτησης, αλλά ταυτόχρονα να συμβάλλει στην εξυγίανση της αγοράς στέλνοντας το μήνυμα για την πάταξη της αισχροκέρδειας και της κερδοσκοπίας.

οι τρεις προηγούμενες διοργανώσεις της διάθεσης των προϊόντων, που στέφθηκαν με επιτυχία καθώς τις αγκάλιασαν χιλιάδες συμπολιτών μας, δείχνει το δρόμο που πρέπει να επιμείνουμε, καθώς το έδαφος είναι ώριμο από κάθε πλευρά για να καθιερωθούν και να διευρυνθούν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες»  δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: