Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Μια διαφορετική Τράπεζα!


Είσαι δημότης του Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης; χρειάζεσαι οδοντίατρο, θέλεις βοήθεια στη μετακόμιση ή βάψιμο στο δωμάτιό σου, ενδιαφέρεσαι να διδάξεις χορό, ζωγραφική ή ξένες γλώσσες, κάνεις μεταφράσεις ή δακτυλογραφήσεις; κανένα πρόβλημα.

Εδώ και λίγο καιρό στο Δήμο Παύλου Μελά λειτουργεί μια Τράπεζα Χρόνου. Πρόκειται για ένα Δίκτυο αχρήματης ανταλλαγής υπηρεσιών και αγαθών, που λειτουργεί με μονάδα συναλλαγής το χρόνο.

Η ανταλλαγή υπηρεσιών και αγαθών δεν είναι διαπροσωπική. Αν κάποιο μέλος προσφέρει μια υπηρεσία ή ένα αγαθό σ' ένα άλλο μέλος, το χρόνο που κερδίζει από τη συναλλαγή μπορεί να τον αξιοποιήσει κάνοντας χρήση υπηρεσίας ή αγαθού από οποιοδήποτε άλλο μέλος της Τράπεζας Χρόνου. Για παράδειγμα μια επίσκεψη σε οδοντίατρο - μέλος της Tράπεζας Χρόνου μπορεί να εξισωθεί με την καθαριότητα ενός σπιτιού, ένας υπολογιστής ανταλλάσσεται με ένα πλυντήριο ρούχων, ενώ το βάψιμο ενός δωματίου μπορεί να ανταλλαχθεί με ένα μάθημα αγγλικών.
 
Η τράπεζα χρόνου απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους του δήμου Παύλου Μελά και είναι ανοικτή σε οποιαδήποτε προσφορά και ζήτηση όπως:
  • Φροντίδα σπιτιού (μαγείρεμα, σιδέρωμα κ.ά.)
  • Μαθήματα κάθε είδους: χορός, ζωγραφική, ξένες γλώσσες, ελληνική γλώσσα, πληροφορική, κατασκευές κ.ά.
  • Νομικές-λογιστικές συμβουλές
  • Ραπτική και μικροδιορθώσεις
  • Μικροϋπηρεσίες συντήρησης σπιτιού και επισκευών (υδραυλικά, βάψιμο σπιτιού, επισκευές οικιακών συ
Η Τράπεζα Χρόνο υλοποιείται από το Δήμο Παύλου Μελά και την Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων ΆΡΣΙΣ στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της φτώχειας στο Δήμο Παύλου Μελά».
 
Για να συμμετέχετε ενεργά δηλώστε ενδιαφέρον για την παροχή ή τη ζήτηση μιας υπηρεσίας ή αγαθών στο γραφείο της τράπεζας χρόνου που βρίσκεται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Παύλου Μελά στη Νικόπολη (Λήμνου 2 με Καζαντζίδη). Όλοι έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες και προϊόντα χωρίς χρήματα.
 
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα με Παρασκευή από 9:00 εώς 17:00.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 020188
xronos.koinwnikesdomes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: