Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Τα αδειάζανε στο Σέιχ - Σου

Μήνυση  κατά παντώς υπευθύνου υπέβαλε στο Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης ο  αντιδήμαρχος Πρασίνου, Αλέκος Σιμητόπουλος μετά απο εντολή του δημάρχου Νεάπολης - Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη μετά την ανακάλυψη παράνομης παροχέτευσης βοθρολυμάτων στο δάσος του Σέιχ - Σου.

Συγκεκριμένα,  συνεργείο του δήμου «ξεσκέπασε» χτές το μεσημέρι, στη Δ.Ε. Πεύκων, αγωγό μέσω του οποίου παροχετεύονταν βοθρολύματα στον Ξηροπόταμο, στις παρυφές του περιαστικού δάσους, που προέρχεται από παρακείμενο συγκρότημα κατοικιών. Μάλιστα, σε ελάχιστη απόσταση από νηπιαγωγείο στο οποίο καθημερινά φιλοξενούνται περίπου 40 παιδιά, με το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους γονείς να διαμαρτύρονται συχνά για το ανυπόφορο της κατάστασης, όπως επίσης συχνές υπήρξαν και οι διαμαρτυρίες περιοίκων.



«Το πρόβλημα υφίσταται εδώ και χρόνια. Κατά διαστήματα η άσχημη μυρωδιά είναι ιδιαίτερα έντονη και φυσικά ενοχλητική», αναφέρει η Ελένη Πισμίνη, νηπιαγωγός στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα και κάτοικος της περιοχής..

Η αποκάλυψη έγινε παρουσία του αντιδημάρχου Πρασίνου Αλέκου Σιμητόπουλου και αστυνομικών, για να ακολουθήσει σήμερα στο Α.Τ. Νεάπολης η υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου, ενώ παράλληλα θα ασκηθούν παρεμβάσεις και σε άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες (υγειονομικό, πολεοδομία).

Ο αγωγός ήταν «θαμμένος» σε βάθος περίπου δυο μέτρων και διέσχιζε κάθετα την οδό Ελευθερίας, στο ύψος της οδού Καβάφη, για να «εξαφανιστεί» από την πυκνή βλάστηση στο πρανές του ρέματος, αποκαλύφτηκε από ειδικό εκσκαφικό μηχάνημα χθες το μεσημέρι κι ενώ αυτός ήταν σε πλήρη λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του κλιμακίου του δήμου στο σημείο, παροχετεύοντας στον Ξηροπόταμο βοθρολύματα, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα από την έντονη δυσοσμία.



Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι στην ίδια περιοχή και σε ακτίνα ελάχιστων μέτρων υπήρξαν και άλλα παρόμοια κρούσματα που οδήγησαν σήμερα στις δικαστικές αίθουσες ιδιοκτήτες κατοικιών για ρύπανση εξαιτίας παράνομης παροχέτευσης βοθρολυμάτων στο παρακείμενο δάσος, μετά από μηνύσεις και καταγγελίες γειτόνων τους.

«Δυστυχώς το πρόβλημα είναι πάρα πολύ σοβαρό και μας απασχολεί έντονα. Καθημερινά συνεργεία του δήμου μας ‘‘οργώνουν’’ την περιοχή κι εντοπίζουν πηγές ρύπανσης, όπως έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Όταν, όμως, υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες από περιοίκους, τότε η αποστολή μας γίνεται ευκολότερη και μπορούμε να εντοπίζουμε τους υπεύθυνους», δηλώνει ο κ.Σιμητόπουλος, ο οποίος από χθες το πρωί βρισκόταν στην περιοχή και είχε διαρκή επαφή με το δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη.



«Φαίνεται ότι κάποιοι ασυνείδητοι δεν έχουν αντιληφθεί τη ζημιά που προκαλούν στο περιβάλλον οι παράνομες ενέργειές τους. Προκειμένου να αποφύγουν ένα ελάχιστο κόστος για την εκκένωση των βόθρων των κατοικιών τους από ειδικά συνεργεία, φαίνεται ότι προτιμούν να εγκληματούν σε βάρος του περιβάλλοντος , αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία, ακόμη και για την υγεία μικρών παιδιών που φιλοξενούνται σε παρακείμενες εκπαιδευτικές δομές. Ας καταλάβουν όλοι αυτοί ότι ο δήμος μας θα αντιμετωπίσει αμείλικτα κάθε τέτοιο γεγονός οδηγώντας τους υπεύθυνους ενώπιον όλων των αρμοδίων υπηρεσιών και των δικαστηρίων. Η ευαισθησία του δήμου μας για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας είναι δεδομένη κι αδιαπραγμάτευτη, όπως αδιαπραγμάτευτη είναι και η αποφασιστικότητά μας να πατάξουμε κάθε παράνομη και αυθαίρετη δράση που στρέφεται κατά του δημοσίου συμφέροντος. Όλοι όσοι είναι προσηλωμένοι σε τέτοιου είδους αντιλήψεις και νοοτροπίες ας αντιληφθούν ότι θα βρουν απέναντί τους αμείλικτες τη διοίκηση του δήμου και τις υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με τη δύσκολη αυτή αποστολή της προστασίας του περιβάλλοντος. Επιτέλους, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους κι ας κινηθούν με αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση τέτοιων εγκληματικών πράξεων. Καμιά κωλυσιεργία και καμιά γραφειοκρατία για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Δανιηλίδης ο οποίος από την πρώτη στιγμή παρακολουθούσε τις εξελίξεις και συντόνιζε τις ενέργειες του κλιμακίου του δήμου. Μάλιστα ο ίδιος είχε διαρκή επαφή με τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος ζητώντας να κινηθούν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ακόμη και του αυτοφώρου, έτσι ώστε να επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: