Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Αφγανός Καταδρομέας λιποτάκτησε στους Ταλιμπάν



Μνήμες του Πολέμου του Βιετνάμ αλλά και απο τις πιο εφιαλτικές εποχές του ρωσικού στρατού στον Αφγανο - Σοβιετικό πόλεμο του 1979 - 1989, ανασύρει η είδηση, που έκανε πάταγο διεθνώς, πως Λοχαγός των Αφγανικών Ειδικών Δυνάμεων κατάφερε επιτυχώς να λιποτακτήσει προς τις γραμμές των Ταλιμπάν, μεταφέρωντας μαζί του υλικό τελευταίας τεχνολογίας.

Ο Λοχαγός των Ειδικών Δυνάμεων, Monsif Khan, αφού έδωσε άδεια στην 20μελή ομάδα του, συγκέντρωσε τα υλικά τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία είχε χρεωθεί, μεταξύ των οποίων πυξίδες, κυάλια νυχτερινής όρασης και 30 συνολικά όπλα, τα φόρτωσε σε ένα όχημα τύπου Humvee και με την συνδρομή μιας φιλοταλιμπανικής οργάνωσης, τα παρέδωσε στους Ταλιμπάν.

Το συγκεκριμένο περιστατικό λιποταξίας είναι ένα απο τα δέκα παρόμοια περιστατικά λιποταξίας που εμφανίζονται στον Αφγανικό στρατό κάθε μήνα. Η βαρύτητα της διείσδησης φιλοταλιμπανικών στο στράτευμα, μπορεί να μην έχει οδηγήσει στην οριστική διάλυσή του, αλλά σύμφωνα με την αφγανική Νατοική αρχή έχει σπείρει τον ιό την αμφιβολίας μεταξύ των αφγανικών και των νατοικών ενόπλων δυνάμεων.

Η συμμαχική διοίκηση διεξάγει έρευνα για την σύλληψη του Αφγανού λιποτάκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: