Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Νέα Κ.Α.Π.Η στην Νεάπολη

«Το μεγαλύτερό μας επίτευγμα είναι ότι συνεισφέραμε κι εμείς στο μέτρο του δυνατού ώστε χιλιάδες ...νιάτα σαν κι εσάς, της τρίτης ηλικίας, που έχετε στερηθεί πολλά, να μπορείτε πλέον να χαμογελάτε, να αντιμετωπίζετε αισιόδοξα τη ζωή και να είστε έτσι ακόμα πιο “χρήσιμοι” στα εγγόνια και τα παιδιά σας. Από εσάς παίρνουμε δύναμη κι αγωνιζόμαστε για περισσότερα.

Και για όλα αυτά δεν πήραμε χρήματα από πουθενά. Οι 602.000 ευρώ που δαπανήθηκαν δόθηκαν αποκλειστικά από το ταμείο του δήμου. Γιατί είμαστε ο μοναδικός δήμος της χώρας που δεν χρωστάει πουθενά και έχει καταφέρει να έχει πολλά χρήματα χάρη στη χρηστή και νοικοκυρεμένη διαχείριση.

Όσο κι αν μας υπονομεύουν, παραμένουμε -με μεγάλη διαφορά- ο πρώτος δήμος σε παροχές για ηλικιωμένους, όπως τα Κ.Α.Π.Η. με τις δωρεάν ιατρικές παροχές και τις εκατοντάδες πολιτιστικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές δραστηριότητες, το πρόγραμμα ‘‘Βοήθεια στο Σπίτι’’ μέσω του οποίου πάνω από 2.000 άτομα ωφελούνται εντελώς δωρεάν και για το οποίο αγωνιστήκαμε και πετύχαμε να παραταθεί σε όλη την Ελλάδα κατά ένα χρόνο, καθώς και τρία Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης απευθυνόμενος με σεβασμό και αγάπη σε δεκάδες ηλικιωμένους, στη διάρκεια των πρόσφατων τελετών αγιασμών των ριζικά ανακαινισμένων χώρων του Α΄ και του Β΄ Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) στη Δημοτική Ενότητα Νεάπολης.


Απο την μεριά του χαιρετίζοντας τους παρευρισκόμενους ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Νεάπολης-Συκεών Αριστείδης Γαλανός, ανέφερε ότι η δημοτική αρχή απέδειξε και σε αυτή την περίπτωση τη συνέπεια των λόγων και των πράξεών της, «παραδίδοντας δύο κτιριακά κοσμήματα σε εκατοντάδες ηλικιωμένους συμπολίτες μας». Παράλληλα, εξέφρασε τη συγκίνησή του για την παρουσία πολλών μελών όχι μόνο των Κ.Α.Π.Η. της Νεάπολης, αλλά και των Συκεών, του Αγίου Παύλου και των Πεύκων, τονίζοντας ότι «στο νέο διευρυμένο δήμο Νεάπολης-Συκεών, καταφέραμε να ενοποιήσουμε τα ΚΑΠΗ μας, δημιουργώντας και κρατώντας στενά δεμένη μια μεγάλη οικογένεια».
Οι χώροι του Α΄ Κ.Α.Π.Η. (Κουντουριώτη 29) και του Β΄ Κ.Α.Π.Η. (Διομήδη Κομνηνού 3) ανακαινίστηκαν πλήρως. Μεταξύ άλλων, αντικαταστάθηκαν τα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα, οι εγκαταστάσεις ύδρευσης-αποχέτευσης, τα κουφώματα, τα δάπεδα κι οι τουαλέτες, βάφτηκαν τα κτίρια, τοποθετήθηκαν νέα φωτιστικά, ανακατασκευάστηκαν οι κουζίνες, αναβαθμίστηκε ο ανελκυστήρας στο Β΄ και κατασκευάστηκε νέος υδραυλικός 8 ατόμων στο Α΄ Κ.Α.Π.Η., διαμορφώθηκε νέο φυσιοθεραπευτήριο στο Α΄ ΚΑΠΗ, τοποθετήθηκαν νέες πόρτες, κ.λπ.

Πρόκειται για δύο «κουκλίστικα Κ.Α.Π.Η.», όπως τα χαρακτήρισε ο δήμαρχος, με σύγχρονο εξοπλισμό, φυσιοθεραπευτήρια, δημοτικά ιατρεία και κοινωνικές υπηρεσίες για να έχουν τα …αγόρια και τα κορίτσια της τρίτης ηλικίας ό,τι χρειάζονται κοντά τους και να μην ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις και αναμονή σε ουρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: