Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Το προσγείωσε ενώ ο πιλότος ήταν λιπόθυμος


Ένας Βρετανός επιβάτης, ο μοναδικός ενός Cessna 172, υποχρεώθηκε να το προσγειώση μόνος του όταν ο πιλότος κατέρρευσε ξαφνικά μέσα στο πιλοτήριο και λίγο μετά άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο τελευταίος ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία μετά την απογείωση και ενημέρωσε έγκαιρα τον επιβάτη, ώστε να αναλάβει εκείνος την διακυβέρνηση του αεροσκάφους. Λίγο μετά άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο θαρραλέος επιβάτης, ονόματι Τζον, φόρεσε τα ακουστικά και υπό τις οδηγίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας συνέχισε την πτήση προς το αεροδρόμιο.

Όταν οι ελεγκτές είδαν το αεροσκάφος να πλησιάζει, ζήτησαν από τον επιβάτη να κάνει δυο-τρεις κύκλους πάνω από την πίστα του αεροδρομίου ώστε να δουν πόσο μπορεί να χειριστεί το αεροσκάφος και στη συνέχεια του έδωσαν οδηγίες προσγείωσης.

Λίγα λεπτά αργότερα ο επιβάτης κατάφερε να προσγειώσει το μικρό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο του Χάμπερσάιντ, στην ανατολική Βρετανία.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία θανάτου του πιλότου, οι αρχές ωστόσο δεν αντιμετωπίζουν ως «ύποπτο» το τραγικό περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: