Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

«Γεμίζοντας το αστικό κενό» με θέατρο


Υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις με τη συμμετοχή παιδιών και νέων διοργανώνει ο δήμος Παύλου Μελά μέσα στο ομώνυμο στρατόπεδο. Η θεατρική πρεμιέρα έγινε την Τετάρτη 16/10 με τη συμμετοχή 50 περίπου μαθητών και των δασκάλων τους.

Η δράση εντάσσεται στο δραματοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γεμίζοντας το αστικό κενό με παιδικές σκέψεις» και απευθύνεται σε μαθητές Πέμπτης τάξης δημοτικού, σχολείων του Π.Σ.Θ.
 
Οι παραστάσεις θα επαναληφθούν στις 16, 17, 18, 21, 22, 23 και 24 Οκτωβρίου. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της 2ης Μπιενάλε Αποκατάστασης Μνημείων και Ιστορικών Συνόλων «BRAU» που φιλοξενείται στο δήμο Παύλου Μελά.
 
 
 
Στο πρώτο σκέλος τη δράσης τα παιδιά, με τη βοήθεια εμψυχωτών και ηθοποιών των θεατρικών ομάδων του Δήμου, περιηγούνται στην ιστορία του στρατοπέδου ενώ στο δεύτερο σκέλος καταγράφουν με διάφορα καλλιτεχνικά μέσα τις ιδέες τους για την επανάχρηση του στρατοπέδου.
 
 
 
Τους μικρούς πρωταγωνιστές επισκέφθηκε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος ο οποίος αφού παρακολούθησε το θεατρικό έργο «άκουσε» τις σκέψεις τους, τις επιθυμίες και τις προτάσεις τους για την αξιοποίηση των χώρων του πρώην στρατοπέδου.
 
Τον σχεδιασμό και την οργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, επιμελήθηκε η αρχιτέκτονας μηχανικός αποκατάστασης Ειρήνη Καστανίδου με την παιδαγωγική εποπτεία της υπεύθυνης πολιτιστικών θεμάτων διεύθυνσης Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, Βιργινία Αρβανιτίδου.
 
Ολόκληρο το πρόγραμμα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: