Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Τιμητικές εκδηλώσεις για τον Ιωάννη Καποδίστρια, παρουσία ρωσικού και ελληνικού πολεμικού ναυτικού


Το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών & Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας» (Ελλάδα), ο Δήμος Ναυπλιέων, το “Διαπεριφερειακό Κοινωνικό Ίδρυμα Κέντρο Εθνικής Δόξας” (Ρωσία) και το “Ίδρυμα Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου” (Ρωσία), διοργάνωσαν στις 29 Οκτωμβρίου τιμητικές εκδηλώσεις, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 185 χρόνων από την ανάληψη των καθηκόντων του Ι. Καποδίστρια ως πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας.
Την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, παρέστη στις τιμητικές εκδηλώσεις στο Ναύπλιο, στη μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 185 χρόνων Ελληνο-Ρωσικών διπλωματικών σχέσεων.



Παράλληλα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο Αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με τον Αρχηγό Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ναύαρχο Viktor Chirkov, με τον οποίο συζήτησαν διμερή θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.



Η έναρξη του προγράμματος των τιμητικών εκδηλώσεων έγινε στις 29 Οκτωβρίου 2013 στο Ναύπλιο ώρα 17.00 όπου θα εψάλει επιμνημόσυνη δέηση στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Ι. Καποδίστρια από τους συμμετέχοντες φορείς, το Δήμο Ναυπλιέων και αγημάτων του Ρωσικού στόλου της Μαύρης θάλασσας και του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στο “Βουλευτικό”, πρώτη Βουλή των Ελλήνων, με επίσημο πρόγραμμα αφιερωμένο στη μνήμη του Ι. Καποδίστρια.


 
Η πρωτοβουλία της οργάνωσης των τιμητικών αυτών εκδηλώσεων αποσκοπεί στην διατήρηση στην ιστορική μνήμη της ρωσικής και της ελληνικής κοινωνίας, του ρόλου του Ιωάννη Καποδίστρια στον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα και της προσωπικής του συμβολής στην αποκατάσταση της ελληνικής πολιτείας, στη στερέωση του κύρους και της επιρροής της Ρωσίας και της Ελλάδας στην Ευρώπη και των σχέσεων της Ρωσίας με τους βαλκανικούς λαούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: