Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Η.Π.Α: Ένα χριστουγεννιάτικο δώρο σε μια γυναίκα πεζοναύτη απο την οικογένεια των πεζοναυτών


Είναι παγκοίνως γνωστό ότι τα στελέχη των ειδικών δυνάμεων δεν ξεχνάνε τις ηρωικές πράξεις των αδελφών τους και αυτό έχει δημιουργήσει μια ισχύρη αίσθηση οικογένειας. Ένα πρόσφατο και πιο χριστουγεννιάτικο παράδειγμα αυτής της νοοτροπίας είναι η πρόσφατη απονομή της ποργυρής καρδιάς στην λοχίας πεζοναυτών Sara McGaffee.

Η Sara McGaffee το 2008 εντάχθηκε στους πεζοναύτες και το 2010 βρέθηκε στην επαρχία Helmand του Αφγανιστάν. Εκεί κατα την διάρκεια υποστήριξης εφοδιοπομπής στα πλαίσια της επιχείρησης Steel Dawn II, το όχημα στο οποίο επέβαινε έπεσε πάνω σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Παρά όμως τους σοβαρούς τραυματισμούς που υπέστη, δεν σταμάτησε να ενισχύει τους συναδέλφους της κατα την φάση απεμπλοκής απο την ενέδρα των ταλιμπάν.

Η κ. McGaffee πλέον δεν είναι σε ενεργό υπηρεσία αλλα το Σώμα των Αμερικανών πεζοναυτών δεν θέλησε να στείλει σε εκείνη μια απλή αποστολή με το μετάλλιο και έτσι στις 16 Δεκεμβρίου 2017, σε μια λιτή τελετή στο κέντρο εκπαίδευσης των πεζοναυτών στο Sioux Falls τις απονεμήθηκε επίσημα η πορφυρή καρδιά. Το μεταλλιο αποδίδεται σε όσους αμερικανούς στρατιώτες τραυματίζονται κατα την διάρκεια της επαφής τους απο τον εχθρό.

Σε ανακοίνωσή του το Σώμα των Αμερικανών πεζοναυτών σημείωσε οτι με αυτή την τελετή αποδεικνύεται το μότο των πεζοναυτών οτι δεν ξεχνάμε κανένα πεζοναύτη και οτι όλοι οι πεζοναυτες είναι μια οικογένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: