Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

«Βυσματίες» οι Αμερικανοί πρασινοσκούφηδες;


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press, στο Κέντρο εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού στο Fort Bragg της Βορείου Καρολίνας, αλλα και σε όλη την οικογένεια των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, εδώ και μία εβδομάδα έχει προκληθεί έντονη αναταραχή απο ένα ανωνυμο email το οποίο έχει κοινοποιηθεί σε πολλά forum των ειδικών δυνάμεων αλλα και στην ηγεσία των Green Berets. Στο συγκεκριμένο email ο ανωνυμος αποστολέας, «ένας προβληματισμένος καταδρομέας» όπως αυτοποκελειται, κατηγορεί την ηγεσία και τους εκπαιδευτές του κέντρου οτι για ιδιοτελείς λόγους επιτρέπεουν στην αποφοίτηση ατόμων που δεν είναι αντικειμενικά ικανοί για να γίνουν πρασινοκούφηδες.

Συγκεκριμένα, στο ανώνυμο email ο αποστολέας καταγγέλει πως αξιωματικοί για να γίνουν αρεστοί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου άμυνας των Η.Π.Α, όσον αφορά κυρίως στο μεγάλο ζήτημα της αύξησης του αριθμού των στελεχών των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού, επιτρέπουν στην αποφοίτηση απο το σχολείο ατόμων που δεν παιρνούν επιτυχώς τις αθλητικές δοκιμασίες ή σε άλλες δοκιμασίες της κάθε φάσης του σχολείου καταδρομών. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, πολλοί μαθητές του σχολείου δεν ανησυχούν οτι δεν θα αποφοιτήσουν απο το σχολείο μετά την πρώτη φάση της επιλογής τους.

Χαρακτηριστικά στην επιστολή τονίζεται ότι αυτή η τακτική κινδυνεύει να οδηγήσει τις ομάδες των Green Berets οι οποίες επιχειρούν σε αποστολές σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς απο την αδυναμία εκτέλεσης των αποστολών τους μέχρι και την πιθανότητα καταστροφής μιας των ομαδών εξαιτίας της ακαταλληλότητας των στελεχών που θα την απαρτίζουν. Επίσης ο γράφων τονίζει οτι η ίδια ευνοικη πολιτική προς τους νέους υποψήφιους καταδρομείς εφαρμόζεται και στις γυναίκες υποψήφιες τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «Η σκληρότητα της κατάστασης είναι ότι κάθε γυναίκα που έχει το σθένος να επιχειρήσει αυτή την εκπαίδευση θα ήθελε σίγουρα ότι τα πρότυπα θα παραμείνουν τα ίδια. Πιστεύω πως είναι υπερηφάνεια να γνωρίζουν αυτές οι γυναίκες ότι είναι εξίσου ικανές με τους άνδρες. Αλλά με αυτές τις ευνοικές τακτικές έχουν ληστέψει τη δυνατότητα να κερδίσουν αυτό το επίτευγμα».

Σε όλα αυτά ο διοικητής του σχολείου, στρατηγός Kurt Sonntag, απάντησε ότι πιστεύει στην ποιότητα των ανδρών και των γυναικών που αποφοιτούν απο το κέντρο. όσων αφορά στις παραπάνω καταγγελίες ο Αμερικανός στρατηγός τόνισε ότι δικαιολογούν μια περαιτέρω διερεύνηση η οποία θα γίνει απο τους επίσημους και αρμόδιους φορείς, χωρίς να δώσει καποια περραιτέρω λεπτομέρεια. Επίσης, ο κ. Sonntag τόνισε οτι οι εκπαιδευτές του σχολείου δεν είναι ουτε προκατελλειμένοι ούτε αδιαφορούν για το επίπεδο των υποψηφίων και τονίζουν στους εκπαιδευομένους τους οτι θα πρέπει να μπορουν να αναλάβουν την διοίκηση των ομ'αδων τους απο την πρώτη μ'ερα της αποφο'ιτησης τους. Ακόμα τόνισε οτι το σχολείο καταδρομών του κέντρου είναι το δυσκολότερο σε ολοκληρο των αμερικανικό στρατό. Απο τους 2000 υποψήφιους που δήλωσαν το 2017, μόλις οι 541 αποφοίτησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: