Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Εντάσσεται στο οπλοστάσιο της ινδικής πολεμικής αεροπορίας το Brahmos


Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες πιστοποίησης και ενσωμάτωσης του υπερηχητικού πυραύλου cruise  Brahmos σε 40 πολεμικά αεροσκάφη Sukhoi. Μετά και την επιτυχή εκτόξευση απο ένα Sukhoi-30, που έλαβε χώρα στην Ινδία στις 22 Νοεμβρίου. Η συγκεκριμένη διαδικασία αναμένεται να καλύψει τις κρίσιμες ανάγκες της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας, μετά από την εξελισσόμενη αύξηση της επικινδυνότητας στην περιοχή και θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2020.

Η ενσωμάτωση του πυραύλου στα αεροσκάφη Sukhoi είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που περιλαμβάνει μηχανικές, ηλεκτρικές και λογισμικές τροποποιήσεις στο Su-30.

Ο πυραύλος Brahmos, βάρους 2,5 τόνων πετάει σχεδόν τρεις φορές την ταχύτητα του ήχου φτάνοντας ταχύτητες Mach 2,8 και καλύπτει απόσταση μέχρι και 290 χιλιόμετρα. Αν και οι κατασκευαστές ισχυρίζονται οτι με μερικές τροποποιήσεις μπορεί να φτάσει και τα 400χλμ, εντούτοις, η λενταξη της Ινδίας πέρυσι στο σύμφωνο ελέγχου εμβέλειας πυραύλων μεγάλων αποστάσεων, θέτει απαγορεύσεις στο μέγιστο βεληνεκές που θα πρέπει να φτάνει ο συγκεκριμένος πύραυλος.

Μόλις τελείωσε το έργο για την ενσωμάτωση του όπλου στον στόλο των πολεμικών αεροσκαφών της Ινδίας, αναμένεται να πολλαπλασιαστεί η ικανότητα χτυπημάτων στόχων απο μεγάλη απόσταση της ινδικής πολεμικής αεροπορίας, στον αέρα, στη θάλασσα ή στη γη θα πολλαπλασιαστεί.

Μετά την δοκιμαστική εκτόξευση της εκδοχής αέρος - εδάφος εκτιμούν οι ειδικοί ότι, ο πυραύλος σε συνδυασμό με την έξοχη απόδοση του αεροσκάφους Su-30 θα δώσει στην ινδική αεροπορία μια στρατηγική εμβέλεια και θα του επιτρέψει να κυριαρχήσει στον σύγχρομνο πεδίο μάχης.

Ο Brahmos είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της DRDO της Ινδίας και της NPO Mashinostroyenia (NPOM) της Ρωσίας. MPB ZMN

Δεν υπάρχουν σχόλια: