Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Οι Αμερικανοί σκότωσαν τον διοικητή των «ειδικών δυνάμεων» των ταλιμπάν


Η νατοϊκή διοίκηση στο Αφγανιστάν ανακοίνωσε πως στις 1 Δεκεμβρίου αμερικανικός πύραυλος χτύπησε, προερχομενος πιθανών απο Drone, και εξουδετέρωσε τον διοικήτη των «ειδικών δυνάμεων» των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, της περιβόητης «κόκκινης μονάδας» ή «κόκκινης μοίρας».

Αναλυτικά, ο Mullah Shah Wali. διοικητής της συγκεριμένης μονάδας ήταν μαζί με άλλους δύο επιβάτες και τον υποδιοικητή της μονάδας σε ένα αυτοκίνητο, το οποίο βρισκόταν εν κινήσει στην κατεχόμενη απο τους ταλιμπάν περιοχή Musa Qala του Αφγανιστάν. Το όχημα εντοπίστηκε απο αμερικανικούς δορυφόρους και βλήθηκε επιτυχώς απο πύραυλος σκοτώνοντας ακαριάια τους επιβαίνωντες σε αυτ΄΄ο.

Σκοπός αυτού του αμερικανικού χτυπήματος ήταν η διασάλευση του δικτύου των ταλιμπάν, η παρεμπόδιση στο εμπόριο ναρκωτικών στο οποίο επιδίδονται οι οπλαρχηγοί των ταλιμπάν και να προκαλέσουν πρόβλημα στον σχεδιασμό και στην εκτέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων απο αυτούς, όπως τόνισε στην ανακοίνωση ο John Nicholson διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Παρόλες όμως τις πετυχημένες δολοφονίες των ηγετών των ταλιμπάν μέσω αεροπορικών επιδρομών, αυτές δεν δείχνουν να πτοούν τους ταλιμπάν.
Η ύπαρξη αυτής της μονάδας των ταλιμπάν έγινε επίσημα απο τον Αφγανικό στρατό το 2016, όταν ανακοίνωσε την ύπαρξη μονάδας στις τάξεις των ταλιμπάν η οποία χρησιμοποιεί διόπτρες νυχτερινής όρασης, αμερικανικά τυφέκια, εφαρμόζει δυτικού τύπου τρόπους μάχης. Η «κόκκινη μοίρα» είναι υπεύθυνη για τις περισσότερες απο τις βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν στην Καμπούλ τον τελευταίο καιρό, για βοβμιστικές επιθέσεις σε πολλές εφοδιοπομπές τόσο αμερικανικές όσο και του αφγανικού στρατού. Για εκφοβισμούς νομοταγών πολιτών και δολοφονίες. Επίσης για την εμπορία ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: