Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Winter is coming για τους Αμερικανούς πεζοναύτες: Αγορές 7 εκ. για χειμερινό εξοπλισμό


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Newsweek, ο αμερικανικός στρατός και συγκεκριμένα, το Σώμα των Αμερικανών πεζοναυτών, πρόκειται να προμυθευτεί εξοπλισμό για ορεινές και χιονοσκεπείς περιοχές ύψους 7 εκατ. δολλαρίων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα συγκεκριμένα υλικά τα οποία υπολογίζονται σε περίπου 2.648 κομμάτια, θα αποδωθούν κυρίως στην δύναμη των πεζοναυτών η οποία σταθμεύει στην Νορβηγία. Τα υλικά αυτά θα δοθούν κατα προτεραιότητα στους ελεύθερους σκοπευτές, στις ομάδες ανιχνευτών και τέλος στους υπόλοιπους πεζοναύτες. Η συγκεκριμένη αγορά δικαιολογείται απο το Πεντάγωνο λόγω παλαίωσης του ήδη υπάρχοντος.

Η συγκεριμένη αγορά δεν έχει περάσει απαρατήρητη απο τους ειδικούς, οι οποίοι την συνδέουν με της πρόσφατες δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων, όπως αυτή του στρατηγού των πεζοναυτών, Robert Neller και του Υπουργού άμυνας Jim Mattis για επιφυλάκη προς τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, αλλά και με τις πρόσφατες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ και Νοτίου Κορέας, με αντικείμενα μαχών εντός αστικού περιβάλλοντος καθως και μάχες σε ορεινές και χιονοσκεπείς περιοχές. Όπως φαίνεται, το 2018 θα είναι μια ενδιαφέρουσα και με πολλές εκπλήξεις χρονιά.

Καλή χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: