Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Το σήμα της εβδομάδας: Corby Town F.C.


Δημήτρης Βαρσάνης


Το εντυπωσιακό σήμα της Corby Town F.C. οφείλει την εμφάνισή της στην ιστορία της ίδιας της πόλης του Κόρμπι. Αυτή η πόλη στο Northamptonshire είναι γνωστή στο παρελθόν για τη χαλυβουργία της, μια σύνδεση που υπογραμμίστηκε σε πολλές πτυχές της ποδοσφαιρικής ομάδας.



Πρώτα απ 'όλα το σήμα. Σχεδιασμένο το 2008 για να τιμήσει την 60η επέτειο του συλλόγου, ο άνθρωπος στα δεξιά είναι μια αναφορά στο άγαλμα του Steelman που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Κόρμπι. Το άγαλμα έχει μια πλάκα από κάτω προς τιμήν των ανδρών και γυναικών του Κόρμπι που εργάστηκαν στο Stewarts & Lloyds για το μυστικό πρότζεκτ PLUTO κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο PLUTO μεταφράζεται σε: «Pipelines under the ocean» (αγωγοί κάτω από τον Ωκεανό) και οι αγωγοί που έγιναν στα χαλυβουργεία του Κόρμπι παρείχαν καύσιμο στις δυνάμεις εισβολής των συμμάχων.

Όχι μόνο αυτό, ο σύλλογος έχει το παρατσούκλι «The Steelmen», και παίζει στο Steel Park συμμετέχοντας στη Northern Premier League Division One South (όγδοη κατηγορία της Αγγλίας). Προφανώς αυτό είναι ένα κλαμπ που γνωρίζει την ιστορία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: